Завантаження ...
banner

Унікальний театральний фестиваль жіночої творчості: Ніжин зустрічатиме гостей

27 жовтня у Ніжинському академічному українському драматичному театрі ім. М.Коцюбинського стартує 15-тий ювілейний Міжнародний театральний фестиваль жіночої творчості імені Марії Заньковецької

театр, фестиваль жіночої творчості, Юрій Муквич


27 жовтня у Ніжинському академічному українському драматичному театрі ім. М. Коцюбинського стартує 15-ий ювілейний Міжнародний театральний фестиваль жіночої творчості імені Марії Заньковецької.

Саме з цього приводу, 24 жовтня, у приміщенні театру відбулась прес-конференція для представників ЗМІ з художнім керівником театру Юрієм Муквичем і відповідальною за зв'язки з громадськістю Оксаною Кравченко.

За 15 років існування унікального і єдиного на всю Західну Європу театрального фестивалю жіночої творчості вибагливому ніжинському глядачу показали 161 виставу, а театр відвідало більше 30 тис. людей. У Ніжині свої театральні вистави за ці роки показали представники 9 країн світу.

Цьогоріч також не обійдеться без іноземних гостей. До Ніжина приїдуть два театральні колективи з Білорусії. Одна із вистав буде білоруською мовою, але, як запевнив Юрій Муквич, Чернігівщина близька до Білорусії і наш глядач все зрозуміє і без перекладу.

Також нам розповіли, що на участь у 
XV Міжнародному театральному фестиваль жіночої творчості ім. М. Заньковецької  надійшло 36 заяв, а пройшли відбір тільки 10 колективів з різних регіонів України і не тільки.

Хоч на фестиваль приїжджають і глядачі з інших міст, але завжди головна орієнтація на вибагливого ніжинського глядача. Тож відбір для театральних колективів завжди на високому рівні.

театр, фестиваль жіночої творчості, Юрій Муквич

Журналістам Юрій Муквич розкрив невеличку таємницю: "В цьому році ми відмовили предстаникам двох іноземних країн. Вже дійшло до того, що в Ніжині ми можемо собі дозволити відмовляти представникам із закордоння. Художня рада фестивалю переглянула надіслані відеозаписи вистав і ми не хотіли, щоб нам було соромномо перед глядачами і взагалі ніжинцями. Потрібно показувати якісну роботу".

У репертуарі 15-го ювілейного фестивалю є і драми, і мелодрами, є комедії і музичні комедії, але у всіх виставах головна роль саме жіночого плану і виконується виключно актрисою жінкою. Глядачам обов'язково має бути цікаво. Квитки, як завжди, блискавично розкуповують і на сьогоднішній день на більшість вистав 
квитків немає.

"Це чи не єдиний театральний фестиваль, в якому є приз за головну жіночу роль - премія Марії Заньковецької. І ми вже подали заяву на збільшення цієї грошової премії до Чернігівської обласної попечительської ради", - розповідає художній керівник театру Юрій Муквич.

З кожним роком все більше і більше на Міжнародний театральний фестиваль жіночої творчості розкуповують білети саме молоді люди. Молодь активно залучається до театрального мистецтва.

Юрій Муквич наголосив, що даний фестиваль неможливо було б провести без спонсорської підтримки попечительської ради театру. Окрему подяку художній керівник Ніжинського театру висловив депутатам Ніжинської міської ради і членам виконавчого комітету.

Тож не пропустіть таку подію у Ніжині і відвідайте 
XV Міжнародний театральний фестиваль жіночої творчості імені Марії Заньковецької!

Нікітіна Наталія
Фото автора


театр, фестиваль жіночої творчості, Юрій Муквич

театр, фестиваль жіночої творчості, Юрій Муквич

театр, фестиваль жіночої творчості, Юрій Муквич
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: