Завантаження ...
banner
banner

Валерій Зуб зустрівся у Ніжині із спортивною громадою

25 жовтня у великому залі міськвиконкому народний депутат України Валерій Зуб зустрівся зі спортивним активом Ніжина. Це була перша зустріч і зі слів депутата не остання. "Ніжин - це спортивна столиця Чернігівської області. Хто розвивається, тому і хочеться допомагати

Валерій Зуб, спортивна громада, зустріч

25 жовтня у великому залі міськвиконкому народний депутат України Валерій Зуб зустрівся зі спортивним активом Ніжина. Це була перша зустріч-знайомство.

"Ніжин - це спортивна столиця Чернігівської області. Хто розвивається, тому і хочеться допомагати. І цю зустріч ми організували аби почути проблеми і потреби ніжинських спортсменів, можливо яка підтримка потрібна від депутатів, Верховної Ради, від Міністерства молоді та спорту, комітету ВР, який займається питаннями спорту. Це необхідно зробити на початку каденції аби встигнути реалізувати всі задуми і потреби.

Зараз формується бюджет на 2020 рік і ми можемо закласти в нього свої потреби. Я не обіцяю, що на всі 100 % ми зможемо виконати за декілька років всі плани, але я обіцяю, що за ці 2-3 роки ми зможемо підтянути спортивну галузь Ніжина", - звернувся до присутніх Валерій Зуб.

Учасники зустрічі почали розмову з депутатом з питання про шляхи залучення коштів на наш округ, адже в бюджеті на 2020 рік не закладено коштів на державну субвенцію по соцеконом розвитку. 

Народний депутат, запевнив, що кошти на наш округ будуть залучатися через Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР). Процес виділення коштів буде йти через Міністерство фінансів на міські ради. Зараз розглядається така модель, що кошти, які раніше передбачалися на соціально-економічний розвиток, будуть включені у ДФРР. Депутат мажоритарщик разом з громадою і міською радою визначатимуть об'єкти, які мають бути профінансовані через Державний фонд регіонального розвитку.

Як зазначив Валерій Зуб, можливий і такий варіант, що кошти на соцеконом розвиток знову включать у бюджет і депутати мажоритарщики 100 % підтримають такий проект.

Наступним питанням було створення у Ніжині Палацу спорту. Також спортивну громаду цікавили питання про збільшення заробітної плати тренерів, особливості нової реформи спортивної галузі, продовження спортивних ініціатив попередника депутата Олександра Кодоли, фінансова підтримка для чемпіонів світу і Європи та залучення у Ніжин спортивного лікаря.

Стосовно останнього питання учасники зустрічі зазаначили, що проблема із спортивними лікарями існує по всій Україні. Подекуди навіть у збірних командах, які виступають на рівні Європи і світу немає своїх спортивних лікарів. Для Ніжина такого лікаря шукали не один рік, але безрезультатно. 

Валерій Зуб вислухав проблеми та побажання спортивної громади Ніжина і пообіцяв обов'язково врахувати їх у своїй подальшій депутатській діяльності.

Нікітіна Наталія

Валерій Зуб, спортивна громада, зустріч

Валерій Зуб, спортивна громада, зустріч

Валерій Зуб, спортивна громада, зустріч

Валерій Зуб, спортивна громада, зустріч

Валерій Зуб, спортивна громада, зустріч

Валерій Зуб, спортивна громада, зустріч

Валерій Зуб, спортивна громада, зустріч

Валерій Зуб, спортивна громада, зустріч
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: