Завантаження ...
banner

Міжвідомча комісія перевірить ніжинські підприємства

Питання викидів філії "Ніжинський елеватор" СТОВ "Дружба Нова" залишається на часі вже не перший місяць... У результаті тривалих обговорень та на виконання пропозицій міської ради та міської комісії з питань ТЕБ та НС, на сьогоднішньому

елеватор, комісія

Питання викидів філії "Ніжинський елеватор" СТОВ "Дружба Нова залишається на часі вже не перший місяць... У результаті тривалих обговорень та на виконання пропозицій міської ради та міської комісії з питань ТЕБ та НС, на сьогоднішньому позачерговому засіданні виконкому презентували проект рішення «Про вивчення  стану  дотримання  вимог санітарного  законодавства,  збереження довкілля, охорони праці та ймовірності нанесення шкоди здоров’ю людей в діяльності окремих суб’єктів господарювання».

Читайте також: А тим часом червоний "сніг" продовжує засипати Ніжин...

Проектом передбачається перевірити діяльність не тільки цього елеватора, а й інших потенційно-небезпечних підприємств, які займаються аналогічною діяльністю.

Це: Зерносховище ТОВ «Баришівська зернова компанія», ТОВ «Комбікормовий завод ПІАСТ – НІЖИН» ДП «Комбінат хлібопродуктів» та  дільниця механізованого зерносховища. Члени виконкому додали до цього списку ще й п'ятий об'єкт –  Ніжинський жиркомбінат.

Метою перевірки є виконання ст 18 Закону України про місцеве самоврядування, яка передбачає можливість ініціювати перевірки будь-яких підприємств, які здійснюють діяльність у Ніжині, і організовувати такі перевірки по тим питанням, які делегуються органами місцевого самоврядування.

Читайте по темі:  Погодження на перевірку СТОВ "Дружба Нова" не надано. Дихаємо викидами далі?
 
25 жовтня, на засіданні комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було вирішено створити міжвідомчу комісію для проведення необхідної перевірки та досліджень. Сьогодні затвердили її склад.
 
Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи Геннадій Чернишов зазначив: "Ми вивчимо, потім запросимо всіх керівників цих підприємств на засідання комісії, де виступлять члени міжвідомчих комісії. Потім ми протокольно оформимо документ, який буде рекомендувати вжити заходів щодо недопущення забруднення навколишнього середовища і нанесення шкоди довкіллю".
 
Порадившись, до складу міжвідомчої комісії включили ще й головного лікаря НЦМЛ Олександра Костирка та головного лікаря Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Оксану Калініченко, адже, як було зазначено на засіданні, звернення від ніжинців до медиків були, люди посилались на викиди, у них діагностували алергічну реакцію. Але достовірно стверджувати, що причиною цих проявів є викиди СТОВ "Дружба Нова" ніхто не береться.
 
С К Л А Д
міжвідомчої комісії для вивчення стану дотримання вимог санітарного законодавства, збереження довкілля, охорони праці та ймовірності нанесення шкоди здоров’ю людей в діяльності окремих суб’єктів господарювання
 
Кушніренко А.М. Начальник управління ЖКГ та будівництва Голова комісії
 
Рафальський В. С. Начальник Ніжинського  МРУ ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області; Заступник голови комісії

Степаненко В. А. Завідуючий відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України»Член комісії

Олуковатий В.В. Інспектор Державної екологічної інспекції (за згодою)
 
Микитко В.М. Головний державний інспектор управління Держпраці в Чернігівській області
 
Мироненко В. Б. Начальник відділу архітектури та містобудування
 
Прокопенко Ф. І. Головний інспектор управління ДАБІ України у Чернігівській області 
 
Чернишов Г.Г. Начальник відділу з питань НС та ЦЗН

Кравцов Д. С. Начальник Ніжинського МРВ УДСНС України у Чернігівській області
 
Чепурний О.В. Заступник начальника Ніжинського ВП ГУНП України в Чернігівській області

Щербак О. В. голова постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю.

Валентина Пильник
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: