Завантаження ...
banner

Про роботу і безробітних: Ніжинський центр зайнятості підводить підсумки

Про підсумки роботи за 9 місяців 2019 року та пріоритетні завдання на найближчу перспективу йшлося на нараді, що пройшла днями у Ніжинській міськрайонній філії Чернігівського обласного

Ніжинський центр зайнятості, робота, підсумки

Про підсумки роботи за 9 місяців 2019 року та пріоритетні завдання на найближчу перспективу йшлося на нараді, що пройшла днями у Ніжинській міськрайонній філії Чернігівського обласного центру зайнятості. Директор філії Володимир Власенко ще раз підкреслив, що діяльність філії була спрямована на впровадження адресного підходу до обслуговування клієнтів, підвищення ефективності заходів сприяння зайнятості та їх переваги над пасивною виплатою матеріального забезпечення та підсумував обсяги надання соціальних послуг. 

Станом на 1 жовтня 2019 року на обліку перебувало 756  безробітних. Всього з початку року перебувало на обліку та отримувало соціальні послуги 8388 осіб, у тому числі 2328 безробітних. Це менше, ніж у відповідному періоді минулого року майже на 6%. Допомогу по безробіттю отримували 1911 осіб.

За нашими прогнозами, частина з тих, хто не звернувся до служби зайнятості, працює «в тіні», а частина – виїжджає в пошуках кращих заробітків за кордон або, принаймні, до столиці.

Покидати рідні домівки наших земляків змушує низька якість вільних робочих місць. Адже 27% вакансій у Ніжині пропонують мінімальну зарплатню, 64% - від мінімальної до середньої по області. Середній розмір оплати праці по заявлених вакансіях складає всього 5470 грн. Слід зазначити, що середня заробітна плата в Чернігівській області в серпні 2019 року становила 8448 гривень, що на 20% нижче за відповідний показник по Україні, середня ж зарплата у Києві складає 15694 грн. 

За 9 місяців у Ніжині та районі зареєстровано 2698 вакансій. Знайшли роботу 2190 осіб, які звернулися в центр зайнятості у її пошуках.

У громадських роботах з благоустрою населених пунктів взяли участь більше 300 безробітних.  

9552 особи охоплені семінарами, профорієнтаційними уроками, індивідуальними консультаціями.

Ніжинська міськрайонна філія Чернігівського обласного центру зайнятості
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: