Завантаження ...
banner

Бренд для Ніжина: обрали 5 фіналістів конкурсу. Відео

6 листопада експертна комісія Ніжинської міської ради затвердила переможців конкурсу на створення бренду міста. Про це UA: Чернігів повідомила начальниця сектору інвестдіяльності відділу

бренд, конкурс, фіналісти

6 листопада експертна комісія Ніжинської міської ради затвердила переможців конкурсу на створення бренду міста. Про це UA: Чернігів повідомила начальниця сектору інвестдіяльності відділу економіки виконкому Тетяна Плетньова. 5 робіт, які таємним голосуванням обрали члени експертної комісії, надалі виставлять на Інтернет-голосування. Таким чином остаточного переможця оберуть містяни. Як проходив конкурс, дізнавалася Анастасія Лоза.

Експертна комісія при Ніжинській міській раді затвердила 5 проектів-переможців конкурсу на розробку бренду Ніжина. Зараз на екранах ви бачите один з них. Бренд міста – це логотип та гасло, які розміщують на торгівельній, сувенірній та рекламній продукції.

«Хочеться, щоб наше місто, по-перше, приваблювало більше туристів, ми націлені на те, щоб Ніжин став туристично привабливим. Щоб кожен гість, мешканець міста, йдучи по місту, щоб це не був на в’їзді якийсь значок, а щоб воно прослідковувалося по всьому місту. От як елементи однієї цілісної картинки в різних місцях. Таке собі обличчя міста», - каже начальниця сектору відділу економіки виконкому Ніжинської міськради Тетяна Плетньова.

Конкурс у Ніжині оголосили 1 березня цього року. У травні прийом заявок продовжили до 1 вересня і суму грошової винагороди переможцю підвищили з 30 до 50 тисяч гривень.

«До 1 вересня в останній тиждень надійшло десь 5 робіт. Причому досить кваліфікованих. Видно, що професіонала рука працювала.

Приносили навіть діти малюнки свої. Ми членам оргкомітету їх показували, просто для того, щоб показати, що дійсно жителі міста, не важливо який вік, хочуть брати участь».

На конкурс автори мали подати зображення логотипу та гасла у різних кольорах, пояснення, чому саме так вони бачать бренд міста, а також показати приклади його застосування. Загалом на конкурс надіслали 23 роботи. Автори - з Ніжина, Чернігова, Києва та Західної України.

«Дуже різні ідеї, кожен бачив по-своєму. Хтось знає Ніжин як огірок, Гоголь от цю ідею втілював. А хтось зовсім не акцентував увагу на цих речах, тому що в Ніжині є дуже багато цікавих місць, з якими його можна пов’язати. Це й університет, і церкви».

Таємним голосуванням, виставляючи бали кожній роботі, члени експертної комісії обрали 5 найкращих. Надалі одного переможця оберуть містяни шляхом Інтернет-голосування. До сьогодні фото логотипів ніде не публікувались, пояснюють у міськраді це так.

«Якщо брати на етапі, коли в нас були засідання, коли тільки подавали роботи, коли наші місцеві журналісти були присутні - не хотіли, щоб ідеї забиралися».


Імена авторів проектів, які потрапили в п’ятірку кращих, назвуть, коли починатимуть Інтеренет-опитування. Ось що ніжинці думають про розробку бренду міста.

Людмила Дяченко: «Як на мене, то зовсім не потрібно. Але ж я людина пенсійного віку, можливо, я й не так розуміюся на цьому».

Аліна Калина: «Я думаю, воно того варте, бо Ніжин старовинне місто, було б чудово, якби сюди приїжджали туристи. Безперечно, було б гарно, якби для туристів створили умови, бо деякі місця в центрі вимагають реконструкції, для того, щоб люди спокійно могли відвідувати ті самі музеї. Але, я думаю, це чудово, бо якщо сюди приїдуть люди і побачать Ніжин, я буду тільки рада».

Юрій Гребенюк: «Думаю, допоможе. Треба розвивати це, щоб про нас знали більше».

бренд, конкурс, фіналісти

бренд, конкурс, фіналісти

бренд, конкурс, фіналісти

бренд, конкурс, фіналісти

бренд, конкурс, фіналісти

бренд, конкурс, фіналісти

бренд, конкурс, фіналісти

бренд, конкурс, фіналісти
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: