Завантаження ...
banner

Ніжинці вийшли на мітинг: хто ж ініціатор ліквідіції протитуберкульозного диспансера у Ніжині?

Сьогодні, 7 листопада, на площі перед міськвиконкомом люди зібрались на мирний мітинг ПРОТИ ЗАКРИТТЯ НІЖИНСЬКОГО ПРОТИТУБЕР КУЛЬОЗНОГО ДИСПАНСЕРУ. На мітинг прийшли не тільки медичні працівники

мітинг, тубдиспансер, закриття

Сьогодні, 7 листопада, на площі перед міськвиконкомом люди зібрались на мирний мітинг ПРОТИ ЗАКРИТТЯ НІЖИНСЬКОГО ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНОГО ДИСПАНСЕРУ. На мітинг прийшли не тільки медичні працівники, а і звичайні ніжинці яких хвилює доля власних дітей і рідних.

Про небезпечність туберкульозу можна говорити довго. І будь-кому зрозуміло, що такі хворі мають обслуговуватися в окремому зручному місті, що забезпечує і їх комфорт, і безпеку всім довкола. Саме в такому місці на вулиці Козачій зараз знаходиться Ніжинський протитуберкульозний диспансер.

І все б було добре, якщо б на Чернігівщині вкотре не запустили пілотний проект (як вже це було і є з Укрпоштою)  по реорганізації медичних закладів. Тобто протитуберкульозний диспансер просто переїжджає до єдиного медичного містечка, де обслуговується весь Ніжин, діти, люди похилого віку, вагітні. З цього може вийти справжня катастрофа з серйозними наслідками.

Завідувач Ніжинського протитуберкульозного диспансеру Іван Коросько зауважив, що це відбувається по всій області. Ще під загрозою закриття тубдиспансери в таких містах, як Прилуки і Бахмач. 

Мітингуючі вимагають звільнення Миколи Дейкуна - генерального директора комунального некомерційного підприємства «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб». Саме Микола Дейкун, як нам розповіли працівники Ніжинського тубдиспансеру, є ініціатором закриття закладу.

У листі, який отримали працівники медзакладу 30 жовтня (хоча лист датовано "від 19.09. 2019") закриття Ніжинського протитуберкульозного диспансеру пояснили незручним розміщенням, до закладу з такою назвою морально важко приходити, закриття у зв`язку з децентралізацією та наближенням медецини до людей. Але хіба можна наближати інфекційну хворобу?

Вчора у Ніжині побувала знімальна група телеканалу "Україна". В інтерв`ю журналістам "Сегодня" Микола Дейкун зауважив, що Ніжинський протитуберкульозний диспансер дуже дорого утримувати, детальніше дивіться у відео (для перегляду перейдіть на ютуб):


Також мітингарі вимагають звільнення Петра Гармаша з посади начальника Управління охорони здоров`я Чернігівської області за такі реформи.

Працівники Ніжинського протитуберкульозного диспансеру звертались і до новообраного депутата від 209 округу Валерія Зуба. Їхнє звернення зареєстрували і повідомили, що депутат буде у Ніжині з 18 по 22 листопада. Тоді і потрібно приходити на прийом.

Тож звідки чекати допомоги? Реакція міської влади також не вразила людей. Зауважимо, що підтримати мітингарів приїхав Олександр Кодола. 


Хоч ніжинським працівникам і обіцяють працевлаштування, і те що у протитуберкульозного віділення у міській лікарні буде окремий вхід і нове обладнання, люди не здаються, розуміючи всю небезпеку такої оптимізації.

Коли ж над Чернігівщиною припинять експериментувати? Чи залишать у спокої Ніжинський протитуберкульозний диспансер? Про це все стане відомо згодом. А зараз медпрацівникам дуже важлива підтримка громади. Зауважимо, що вже вдалося зібрати близько трьох тисяч підписів на підтримку закладу.

Збір підписів на площі Івана Франка продовжується.

Наталія Нікітна
Фото автора

мітинг, тубдиспансер, закриття

мітинг, тубдиспансер, закриття

мітинг, тубдиспансер, закриття

мітинг, тубдиспансер, закриття

мітинг, тубдиспансер, закриття

мітинг, тубдиспансер, закриття

мітинг, тубдиспансер, закриття

мітинг, тубдиспансер, закриття

мітинг, тубдиспансер, закриття

мітинг, тубдиспансер, закриття
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: