Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський госпітальний округ не має стратегічного плану розвитку?

Учора, 7 листопада, за засіданні Громадської ради підняли питання невизначеності профільності лікарень Ніжинського госпітального округу, який очолює Федір Олексійович Тодоріко (в минулому – головний лікар Бобровицької

госпітальний округ, лікарні

Учора, 7 листопада, за засіданні Громадської ради підняли питання невизначеності профільності лікарень Ніжинського госпітального округу, який очолює Федір Олексійович Тодоріко (в минулому – головний лікар Бобровицької райлікарні, заслужений лікар України, хірург). 

Як відомо, Чернігівську область розділено на 4 госпітальні ради: Ніжинську, Корюківську, Чернігівську і Прилуцьку. Головою обрали представника від Бобровиці. 

До Ніжинського госпітального округу входять Ніжин та райони: Ніжинський, Носівський, Бобровицький, Бахмацький та Борзнянський.

Як зазначив головний лікар ЦНМЛ Олександр Костирко, голова госпітального округу до цих пір не надав стратегічний план, де було б чітко розписано, яким напрямком займається та чи інша лікарня в окрузі, де буде лікарня інтенсивного лікування першого рівня, а де другого рівня, де яка служба буде збережена, а яка буде розвиватися в інших регіонах і т. п.

За словами О. Костирка, за цей рік він тричі звертався до Ф. Тодоріко з проханням провести нараду, де б можна було обговорити всі питання, але нарада так і не відбулася.

"Обіцяли провести в останньому кварталі року, але ж рік уже добігає кінця, а питання залишаються невирішеними. А наша лікарня повинна вже зараз думати про стратегічні плани на наступний рік, ми повинні розраховувати нашу потужність, – бідкається головний лікар О. Костирко. – Немає чіткого механізму керування. Поруч існують дві лікарні: районна і міська, вони дублюють одна-одну, і в тій, і в іншій – брак спеціалістів і немає стовідсоткового забезпечення медичними кадрами. До цього часу  немає чіткого плану і кожна лікарня розвивається в межах того фінансування, яке має, ніхто не координує його раціональне використання. Є такі відділення у лікарні, куди люди не звертаються взагалі, які тоді їхні функції?".

Крім звернення до голови Ніжинського госпітального округу Ф. Тодоріко, вирішили паралельно звернутися і до обласної спілки Громадської ради (до профільного комітету), щоб ситуацію проконтролювала область.

Валентина Пильник

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: