Завантаження ...
banner

Творчі колективи Ніжинщини підтвердили свої високі звання

10 листопада найкращі колективи Ніжинського районного будинку культури в селі Талалаївка атестувалися на предмет підтвердження звання «народний» та «зразковий». Почесне звання підтверджували народний ансамбль троїстих музик «Перець»

колективи, звання, виступи

10 листопада найкращі колективи Ніжинського районного будинку культури в селі Талалаївка атестувалися на предмет підтвердження звання «народний» та «зразковий».

Почесне звання підтверджували народний ансамбль троїстих музик «Перець», керівник Ярослав Петрик, народний молодіжний ансамбль народної пісні «Калинонька з перцем», керівник Максим Пархоменко, та зразковий хореографічний колектив «Полісяночка», керівник Марія Михальська.

Оглядова комісія Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА визначала, чи гідні колективи носити свої почесні звання. До складу комісії входили: провідний методист із зарубіжних зв'язків та національних меншин КЗ «Обласний центр народної творчості» Поліна Борщенко та викладач вищої категорії, викладач-методист Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені М.К. Заньковецької, керівник народного ансамблю танцю «Ніжин» Марія Ляпіна. Почесними членами комісії були також голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин та голова районної ради Олег Бузун.

Народний ансамбль троїстих музик «Перець» та народний молодіжний ансамбль «Калинонька з перцем» потішили членів журі та глядачів українськими піснями та запальними мелодіями. А учасники зразкового хореографічного колективу «Полісяночка» продемонстрували свою майстерність у народному, класичному та сучасному танці.

Члени комісії одноголосно відзначили високу виконавську майстерність колективів, сценічну культуру всіх учасників та хорошу фахову підготовку художніх керівників, а також подякували учасникам художньої самодіяльності за самовіддану і натхненну працю по розвитку та примноженню культурних надбань українського народу, наголосивши, що аматорські колективи виконують величезну роботу по збереженню та популяризації української пісні, дають можливість для творчої самореалізації підростаючому поколінню.

Тож комісія вирішила направити клопотання до Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА про продовження почесних звань усіх трьох колективів районного будинку культури.

Директор закладу Світлана Мунтянова подякувала усім працівникам РБК, керівникам та учасникам колективів та батькам дітей. Також Світлана Юріївна висловила щиру подяку керівництву району за постійну підтримку та допомогу в організації і проведенні заходів та сприяння в роботі творчих колективів, наголосивши, що усі досягнення та здобутки – це результат спільної праці.

Вячеслав Івашин та Олег Бузун, в свою чергу, подякували за чудові виступи колективам, керівникам й батькам дітей – за їх яскраве дитинство, можливість до самореалізації, розвитку творчих здібностей та запевнили, що будуть і надалі підтримувати розвиток культури в Ніжинському районі.

За інформацією сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА та за матеріалами Ніжинського районного будинку культури

колективи, звання, виступи

колективи, звання, виступи

колективи, звання, виступи

колективи, звання, виступи

колективи, звання, виступи

колективи, звання, виступи

колективи, звання, виступи

колективи, звання, виступи

колективи, звання, виступи

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: