Завантаження ...
banner

«Повір у себе – і в тебе повірять інші!»: фестиваль для дітей та молоді з особливими потребами

Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (НМЦСССДМ), за сприяння художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського, організовує в Ніжині ХІХ міський фестиваль художньої творчості

фестиваль, інвалідність, виставка

Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (НМЦСССДМ), за сприяння художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського, організовує в Ніжині  ХІХ міський фестиваль художньої творчості дітей та молоді з особливими потребами «Повір у себе – і в тебе повірять інші!», повідомляє ndu.edu.ua.

Фестиваль розпочнеться урочистим відкриттям виставки художніх робіт дітей та молоді з особливими потребами «Повір у себе – і в тебе повірять інші!» до Міжнародного дня осіб з інвалідністю, 03.12.2019 р., у художньому відділі музею і завершиться відзначенням його учасників.
 
Мета проведення: виявлення та підтримка творчо обдарованих дітей і молоді з інвалідністю, сприяння подальшому розвитку їхніх здібностей посередництвом залучення до участі в міських, регіональних та всеукраїнських конкурсах і фестивалях цього напрямку;

соціальна адаптація та реабілітація творчо обдарованих дітей та молоді з функціональними обмеженнями засобами мистецтва;

донесення їхніх кращих творчих здобутків до широкого загалу громадськості.
 
Учасники фестивалю: діти і молодь, які мешкають, навчаються або працюють у м. Ніжині та мають статус дитини з інвалідністю, особи з інвалідністю з дитинства І, ІІ або ІІІ групи, особи з інвалідністю І, ІІ або ІІІ групи віком до 35 років включно.
 
Умови і терміни проведення фестивалю: у рамках фестивалю проводитиметься виставка художніх робіт дітей та молоді з особливими потребами «Повір у себе – і в тебе повірять інші!», на яку подаються індивідуальні та колективні роботи з таких видів мистецтва: живопис, графіка, рисунок, фотографія, аплікація, витинанка, вишивка, оригамі, макраме, бісероплетіння; ліплення, різьблення по дереву та інші. Одним автором чи авторським колективом може бути подано декілька робіт.
 
До кожної роботи має бути додано (прикріплено) паперовий ярлик із зазначеним на ньому ім’ям і прізвищем автора/авторів та (за наявності) – назвою роботи. Текст на ярлику набирається на комп’ютері шрифтом № 14 або 16. На зворотному боці робіт, виконаних чи оформлених на цупкому матеріалі й оформлених у рамках або паспарту, які розташовуються для огляду вертикально (картини, художні композиції на твердій основі тощо), повинні міститися два кріплення. 

Художні роботи разом із доданими до них заявками на участь у виставці подаються авторами або їхніми представниками до художнього відділу музею з 18 по 26 листопада включно.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: