Завантаження ...
banner
banner

Перелом і забій: дитина скотилася з мосту

— Спішу на рентген, дитина чекає, — 15 листопада виходить з травматологічного відділення Ніжинської міської лікарні мати 9-річної Богдани. 9 листопада донька родини Півненко скотилася з мосту у районі Ніжинського залізничного

рентген, забій, перелом, міст

— Спішу на рентген, дитина чекає, — 15 листопада виходить з травматологічного відділення Ніжинської міської лікарні мати 9-річної Богдани.

9 листопада донька родини Півненко скотилася з мосту у районі Ніжинського залізничного вокзалу. Через перила, і вниз по насипу. Унизу затримали кущі.

Дівчинка зламала ногу, де гомілка (перелом з незначним зміщенням). І сильно забила спину у попереку.

У тому місці, де стався випадок, міст лежить на високому насипу, далі плавно переходить на вулицю Прилуцьку. Діти часто гуляють там, зазвичай без батьків.

— Коли приїхала «швидка», мама була поруч з дитиною, — говорить Ірина Корчева, завідуюча ніжинським відділенням екстреної швидкої медичної допомоги. — Їх відвезли у Ніжинську міську лікарню.

— Дитячого травматологічного відділення у лікарні нема, — говорить завідувач травматологічного відділення Ніжинської міської лікарні Геннадій Пруденко. — Але я вважаю, що кілька ліжок дитячих вести треба у відділенні. Діти постійно поступають. І в травмпункт, і сюди.

При лікуванні дітей зовсім інший підхід, ніж при лікуванні дорослих, — продовжує. — Кістки більш пластичні, швидше зростаються, частіше доводиться робити закриті репозиції (ставити уламки на місце). Рідше доводиться оперувати.

Дівчинка одужує. Забій спини і перелом ноги контролюють рентген-знімками. Набряк гомілки спадає, і може наступити зміщення (вторинне) уламків, незважаючи на гіпсову фіксацію. Вторинне зміщення знову підправляється.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: