Завантаження ...
banner
banner

Щоб не дратував, напис на пам'ятнику пропонують закрити пластиковим щитом

Тиждень тому невідомі розмалювали пам'ятник "радянським міліціонерам", що у сквері Гоголя. Реакція ніжинців з цього приводу була неадекватною. Недавні події не могли не згадати під час вчорашнього

пам'ятник, вандали, щит

Тиждень тому невідомі розмалювали пам'ятник "радянським міліціонерам", що у сквері Гоголя. Реакція ніжинців з цього приводу була неадекватною.

Недавні події не могли не згадати під час вчорашнього засідання сесії міськради. Депутат Геннадій Дудченко нагадав, що рік тому міська рада зверталася до Департаменту культури з ініціативою зняти пам'ятник з державного реєстру нерухомих пам'яток України. Без зняття з реєстру міська рада не має права вчиняти жодних дій з пам'ятним знаком.

Читайте також: У Ніжині поглумилися над братською могилою

Минув рік, а від Міністерства культури, куди департамент направив відповідний пакет документів, відповіді не надійшло.

"Час від часу цей пам'ятник провокує на вчинення різноманітних дій з боку громадян, – зазначив Г. Дудченко, – що негативно впливає на атмосферу в місті". Депутат рекомендував звернутися від міськради до відповідного органу, який уповноважений створювати комісії по перегляду реєстру нерухомих пам'яток України, з проханням прискорити розгляд цього клопотання.

"А до часу отримання відповіді напис, який найбільше дратує ніжинців, потрібно закрити пластиковим щитом, де буде адекватний напис відповідно до сучасного часу", –  акцентував Г. Дудченко.
Міський голова Анатолій Лінник повідомив, що це питання знаходиться на постійному контролі у міській раді. Крім того, у Ніжині є комісія по увіковічненню пам'ятних дат, куди й буде винесено пропозицію на розгляд.
 
Своє бачення ситуації навколо пам'ятника висловив і депутат Андрій Деркач: "Давайте не гратися з історією, а  поважати її. Рішення про встановлення цього пам'ятника саме тут, в центрі міста, приймала колись тодішня громада. А щодо останніх подій, то це вандалізм". Депутат повідомив, що особисто звертався до  прокуратури з проханням розібратися з вандалами.
 
Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: