Завантаження ...
banner
banner

У міськлікарні запрацював сучасний пересувний рентгенапарат Іndiagraf-02

Із міського бюджету для Ніжинської центральної міської лікарні ім. Миколи Галицького було виділено 455 тис. 820 грн. на придбання пересувного рентгенапарату Іndiagraf-02 до 08кВт. 02 грудня міський голова Анатолій Лінник особисто

рентгенапарат, головний лікар, знімки

Із міського бюджету для Ніжинської центральної міської лікарні ім. Миколи Галицького було виділено 455 тис. 820 грн. на придбання пересувного рентгенапарату Іndiagraf-02 до 08кВт.

02 грудня міський голова Анатолій Лінник особисто оглянув новий палатний пересувний рентгенапаратом для загальнохірургічного комплексу  Іndiagraf-02 до 08 кВт. Було акцентовано увагу на безпечних умовах праці медичного персоналу, адже вони постійно потрапляють під випромінювання, на ефективне використання даного приладу.

Головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні Олександр Костирко пояснив, що рентгенапарат використовується за допомогою дистанційного керування через планшет. За словами головного лікаря пристрій технічно розрахований на невелику кількість випромінювання, який має мінімальний вплив для людей, які працюють у цьому приміщенні.

Старша лаборантка рентгенологічного відділення Ірина Аврамчук зазначила, що обладнання якісне, можливо робити всі види знімків, в тому числі і легень.  Ірина Вікторівна продемонструвала знімок легень новим пересувним рентгенапаратом хворого, якого неможливо було транспортувати у рентгенкабінет.  Зазначила, що такий апарат їм дуже необхідний в екстрених випадках для пацієнтів, які не можуть пересуватися самостійно.

Обговорили потреби в обладнанні для лабораторних досліджень, придбання другого рентгенапарату 5квт, менш потужного, який розрахований та травматологію і ортопедію.

За матеріалами nizhynrada.gov.ua

рентгенапарат, головний лікар, знімки

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: