Завантаження ...
banner

Суд визначився з покаранням неповнолітнього ніжинця

За результатами апеляційного розгляду 02.12.2019 суд не знайшов підстав для зміни вироку Новозаводського районного суду м. Чернігова, підтвердивши правильність позиції сторони обвинувачення. Нагадаємо, що судом першої

нападник, пенсіонерка

За результатами апеляційного розгляду 02.12.2019 суд не знайшов підстав для зміни вироку Новозаводського районного суду м. Чернігова, підтвердивши правильність позиції сторони обвинувачення.

Нагадаємо, що судом першої інстанції, за принципової позиції прокурора, підкріпленої беззаперечними доказами, 11.06.2019 ухвалено вирок, яким неповнолітнього, з урахуванням його віку та впливу дорослого співучасника, засуджено до 3 років 8 місяців позбавлення волі за участь у розбійному нападі, який вчинений групою осіб за попередньою змовою, з проникненням в житло потерпілої.

Так, у жовтні 2018 року, двоє молодиків проникли через вікно до оселі пенсіонерки у м. Чернігові, зв’язали її, надягли на голову наволочку та завдали тілесних ушкоджень. «Здобиччю» зловмисників стали гроші, золоті вироби та банківська картка з коштами на рахунку. Діями співучасників потерпілій нанесена матеріальна шкода на загальну суму більше 10 тисяч гривень.

Одним з нападників виявився 17-річний житель м. Ніжина.

Сторона захисту оскаржила вирок до Чернігівського апеляційного суду з підстав невідповідності призначеного покарання ступеню тяжкості вчиненого злочину та особі обвинуваченого внаслідок суворості, однак у задоволенні цієї апеляційної скарги було відмовлено.

Вирок набрав законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: