Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині жінка померла від дифтерії?

6 грудня медикам не вдалося врятувати 37-річну Тетяну Іваненко з Лосинівки Ніжинського району. Кажуть, жінка працює в Києві. У п'ятницю повернулася додому. Три дні вона скаржилася на болі в горлі

дифтерія, жінка, горло, біль, смерть

6 грудня медикам не вдалося врятувати 37-річну Тетяну Іваненко з Лосинівки Ніжинського району. Кажуть, жінка працює в Києві. У п'ятницю повернулася додому. Три дні вона скаржилася на болі в горлі. Їй було важко дихати. А з мигдалин було гнійне виділення. Вночі жінці стало зовсім зле, викликала «швидку». Медики зробили їй два уколи. Але врятувати не вдалося.

— Наш фельдшер виїздив до Лосинівки, — підтверджує Ірина Корчева, завідуюча відділенням екстреної швидкої медичної допомоги ЛПЗ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Чернігівської обласної ради. — Жінка задихалася. Медичний працівник провів всі заходи згідно з протоколом.

— У жінки були симптоми дифтерії?

— Такого діагнозу ніхто не ставив. Фельдшер написав у висновку — гостра серцево-судинна недостатність. Про дифтерію зараз мова не йде, і ми про неї не говоримо. Аналізи всі відібрані, відправлені на дослідження. Але результатів ще немає.

— У фельдшерів в аптечці є сироватка проти дифтерії?

— Ні. Укол робиться в стаціонарі лікарем.

Юлія Семенець, тижневик «Вісник Ч» №50 (1752), 12 грудня 2019 року
gorod.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: