Завантаження ...
banner
banner

Автобусну касу з площі Заньковецької перенесуть до гімназії №3?

Публічне акціонерне ТОВ "Чернігівське обласне підприємство автобусних станцій", чия автобусна каса на площі Заньковецької в Ніжині здійснює продаж квитків до населених пунктів району, хоче поновити договір оренди до

автобусна каса, площа Заньковецької, ЗОШ №3

Публічне акціонерне ТОВ "Чернігівське обласне підприємство автобусних станцій", чия автобусна каса на площі Заньковецької в Ніжині здійснює продаж квитків до населених пунктів району, хоче поновити договір оренди до 2029 року.

Це, як виявилося, суперечливе питання розглянули сьогодні, 20 грудня, на засіданні земельної комісії.
 
Заступник міського голови Григорій Олійник зазначив, що дане питання – "з бородою", бо воно уже виносилося на розгляд міської ради і по ньому вже були прийняті відповідні рішення: "Позиція міськради залишається незмінною. Є проектне рішення і рішення сесії, уже розроблялась проектно-кошторисна документація про облаштування посадочного місця на вулиці Набережній, біля гімназії №3. Там є можливість продовження посадочної платформи на 2 автобуси. Також проектним рішенням передбачено облаштування тут туалету. Всі ці дії планувалося здійснити за кошти міського бюджету. Компанія відмовилася і кошти було використано на інші цілі".

Розташування автобусної каси і посадочної платформи біля гімназії №3 підтримав депутат Олександр Шалай: "Це місце погодили  архітектура і поліція. Там нормальний розворот і безпека руху". 

Натомість "проти" висловилися депутати Олександр Ющенко та Олег Ситнік, аргументуючи тим, що поруч – навчальний заклад і діти, а автобуси все таки будуть робити розворот, до того ж, як це буде узгоджуватись з міським транспортом?

Крім того, в процесі обговорень з'ясувалося, що договір оренди з автостанцією потрібно не продовжувати, а поновити.

Тому рішення по цьому спірному питанню прийнято не було, проект очікує доопрацювання.

Валентина Пильник
Фото з мережі
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: