Завантаження ...
banner

У наступному році в Ніжині облаштують новий музей

Депутати Ніжинської міської ради ухвалили рішення про передачу пам’ятки історії та архітектури місцевого значення – будинку, де народився мореплавець Юрій Лисянський, – на баланс Ніжинського краєзнавчого музею ім.

пам’ятка історії, Лисянський, сесія

Депутати Ніжинської міської ради ухвалили рішення про передачу пам’ятки історії та архітектури місцевого значення – будинку, де народився мореплавець Юрій Лисянський, – на баланс Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Спаського для створення там відповідної експозиції, повідомляє Укрінформ.

Начальник управління культури та туризму Ніжинської міськради Тетяна Бассак розповідає: "Рішенням сесії будинок, де народився і виріс видатний мореплавець Юрій Лисянський, з балансу нашого управління передано на баланс Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського. У 2020 році там робитимуть ремонт і облаштовуватимуть музей Лисянського".

Нагадуємо: процедура передачі будинку Лисянського, що розташований на території храму Іоана Богослова, краєзнавчому музею ім. Спаського тривала кілька місяців і починалася з рішення Чернігівської обласної ради.

Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: