Завантаження ...
banner

Споживачі Чернігівщини заборгували 534 млн. гривень за газ

Станом на 1 грудня 2019 року сумарна заборгованість побутових споживачів Чернігівської області за газ становить понад 534 мільйонів гривень. Що на 23 відсотки більше ніж торік. Збільшення неплатежів за газ пов`язане із тим, що значна кількість отримувачів монетизованої

газ, борг, Чернігівгаз збут

Станом на 1 грудня 2019 року сумарна заборгованість побутових споживачів Чернігівської області за газ становить понад 534 мільйонів гривень. Що на 23 відсотки більше ніж торік. 

Збільшення неплатежів за газ пов`язане із тим, що значна кількість отримувачів монетизованої субсидій не використовують кошти державної допомоги для розрахунку за спожитий газ.

 "З травня поточного року ТОВ "ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ" повідомляє, що  нараховує пеню боржникам за природний газ, окрім того споживачам, які мають заборгованість  УПСЗН не призначають субсидію, а в разі несплати поточної заборгованості припиняють її надання. З метою уникнення нарахування пені та своєчасного призначення субсидій пропонуємо своєчасно сплачувати за газ або укласти договір реструктуризацію на умовах постачальника",- зазначив директор ТОВ "ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ" Іван Луста.

Також окрім позбавлення субсидії із важелів впливу на несумлінних споживачів є звернення до суду і виконавчих органів для примусового стягнення неплатежів та відключення боржників від газопостачання.

З початку року підприємством подано вже більше 320 справ на побутових споживачів газу, на загальну суму більше 2 мільйонів гривень. Найбільші борги мають споживачі які проживають: с. Новий Биків – сума позову більше 38 тисяч грн; м. Ніжин – більше 37 тисяч грн; м. Бобровиця – більше 35 тисяч грн.

Згідно чинного законодавства, споживачу який систематично не оплачує послугу, ТОВ "ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ" надсилає письмове попередження про наявність боргу. Якщо ж реакції і розуміння з боку порушника платіжної дисципліни немає, постачальник скеровує подання оператору ГРМ на припинення газопостачання помешкання боржника.

Відновлення газопостачання в такому випадку буде можливе тільки після сплати боргу в повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: