Завантаження ...
banner

Головних лікарів у Ніжині більше не буде

Ніжинська міська лікарня та пологовий – без головних лікарів, проте – з генеральними директорами, повідомляє nizhynnews.com. Про те, що головних лікарів в українських лікарнях не буде, МОЗ заявляло ще з початком

лікарі, медреформа, зміни

Ніжинська міська лікарня та пологовий – без головних лікарів, проте – з генеральними директорами, повідомляє nizhynnews.com. Про те, що головних лікарів в українських лікарнях не буде, МОЗ заявляло ще з початком медичної реформи.

У ході медреформи докорінно змінився підхід до управління лікарнями. З бюджетних установ вони перетворюються на комунальні підприємства. І ще одна важлива зміна – керувати таким медичним підприємством буде не головний лікар, як раніше, а директор.
 
Новий проект медреформи передбачав виключення посади головного лікаря з заміною на управлінську посаду – генеральний директор. Це пов’язано з тим, що зараз фахівці перевантажені роботою, вони займаються керуванням медичних процесів, а нововведення допоможе зробити роботу більш ефективною.
 
Відповідні зміни пройшли у Ніжині і у міськлікарні, і в пологовому. Розпорядженням міського голови Анатолія Лінника 09 січня 2020 року на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького», шляхом переведення з посади головного лікаря, призначено Костирка Олександра Михайловича.
 
Відповідним розпорядженням призначено і Якубу Валерія Михайловича на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства «Ніжинський міський пологовий будинок».
 
Обов’язки генерального директора:
 
розвиток лікарні;
координація роботи закладу;
залучення інвестицій;
господарська діяльність.
 
«Звичайно, основним завданням будь-якого медзакладу залишається надання медичної допомоги, – говорить профільний заступник міського голови Сергій Петрович, –  А система фінансування влаштована так, що чим якісніше вони це будуть робити, чим більше пацієнтів їх вибере – тим більше грошей буде отримувати лікарня».
 
Вікторія Коломійченко
 
лікарі, медреформа, зміни

лікарі, медреформа, зміни
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: