Завантаження ...
banner
banner

Куди перенесуть автостанцію з площі Заньковецької?

Автостанція, чия білетна каса розміщується в Ніжині на площі Заньковецької, хоче продовжити договір оренди. Але, як стало відомо на засіданні земельної комісії сьогодні, 15 січня, зробити це неможливо, бо цього

автостанція, договір, оренда, перенесення, сесія

Автостанція, чия білетна каса розміщується в Ніжині на площі Заньковецької, хоче продовжити договір оренди. Але, як стало відомо на засіданні земельної комісії сьогодні, 15 січня, зробити це неможливо, бо цього договору не існує: він давно закінчився, повідомляє mynizhyn.com.

Крім того, теперішнє місцерозташування автостанції – спірне, бо вже кілька років поспіль час від часу пропонуються варіанти її перенесення, зокрема, на вулицю Набережну, до гімназії №3. Як було зазначено на комісії, міська рада проти того, щоб на площі Заньковецької продавали квитки і відбувалося скупчення автобусів, бо порушуються правила дорожнього руху і є зауваження поліції з цього приводу. На сьогоднішній день питання автостанції залишається у підвішеному стані.

Представник автостанції, який був присутній на засіданні, розповів про початок цієї історії: "Ми почали працювати у 2002 році на прохання жителів Ніжинщини та за підтримки міської ради. До того часу там стояв кіоск, в якому здійснювалася торгівля цигарками. Кіоск взяли в оренду і відкрили там автостанцію. У 2006 році замовили проект відведення земельної ділянки, який одобрили всі відповідні служби міста. Тоді ми заключили договір оренди, який закінчився у 2011 році, міськрада надала нам оренду ще на 1 рік. Більше договір нам не продовжували. Орендну плату ми сплачували  до 2018 року. Ми б хотіли, щоб нам продовжили договір оренди, хоча б на рік... А щодо питання перенесення автостанції до гімназії №3, то, я вважаю, що там буде більше порушуватися безпека руху, ніж на площі Заньковецької". 
 
Заступник міського голови Григорій Олійник зазначив: "Три роки тому сесією міськради було прийняте рішення про перенесення автостанції, відповідно проекту було розроблено проектно-кошторисну документацію. На сьогоднішній день у деяких депутатів виникають сумніви щодо доцільності перенесення. Але щодо того, де автостанція знаходиться зараз, є серйозні зауваження дорожньої служби та поліції. Крім того, розробляється організація дорожнього руху біля ринку, і управління ЖКГ та Б вивчає можливість створення там односторонноього руху та  заборону транзитного руху будь-якого транспорту, крім маршруток і легкового авто.
Білетну касу можна перемістити у будь-яке місце, яке є зручним та відповідає нормативним вимогам". 

Григорій Олійник підкреслив, що продовжити договір, якого не існує, неможливо.
 
Як варіант, представникові запропонували за допомогою архітектурного відділу знайти підходящу земельну ділянку, сформувати її цільове призначеня і щоб вона відповідала нормативним вимогам, а потім її буде виставлено виставити на аукціон.

Після тривалих обговорень питання вирішили винести на розгляд сесії.

Валентина Пильник

автостанція, договір, оренда, перенесення, сесія

автостанція, договір, оренда, перенесення, сесія

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: