Завантаження ...
banner

У Ніжині до патронатної родини влаштовують ще одну дитину

На засіданні виконавчого комітету 16 січня розглянули і підтримали проект рішення "Про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя". Як розповіла начальник служби у справах дітей Наталія Рацин

патронатна сім'я, дитина, влаштування

На засіданні виконавчого комітету 16 січня розглянули і підтримали проект рішення "Про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя".

Як розповіла начальник служби у справах дітей Наталія Рацин, дитина потрапила в складні життєві обставини. На сьогодні хлопчик перебуває у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей.

Повідомляє mynizhyn.com.

Матері дитини давали дуже багато шансів, щоб стати на шлях виправлення, про те нічого з цього не вийшло. Вона систематично не виконувала батьківські обов'язки по догляду за дитиною. Тому на комісії з захисту прав дитини ще раніше був затверджений висновок про доцільність позбавлення цієї матері батьківських прав. Справа вже знаходиться у судді.

Термін перебування дитини у Центрі реабілітації закінчується, тому хлопчика влаштовують у патронатну сім'ю і починають підшукувати для нього прийомну родину.

Патронатна сім’я – це тимчасова форма влаштування: термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. Коли є обставини, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя триваліший термін, орган опіки та піклування може його продовжити, однак не більше ніж до шести місяців.

Влаштування хлопчика до патронатної родини дасть можливість дитині виховуватися у сімейному колі.

Сім'я, куди влаштовують дитину, добре знайома службі у справах дітей. В цій опікунській сім'ї до повноліття виховували ще одну дитину, яка зараз навчається. З сім'єю вже підписаний договір на надання патронатних послуг. На забезпечення дитини буде виплачуватися грошова допомога.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: