Завантаження ...
banner

Як врятувати Остер?

Однією з важливих причин маловодності Остра є незадовільний технічний стан шлюзів, якими регулюють рівень води в каналі. До такого висновку дійшли спеціалісти Деснянського басейнового управління водних ресурсів,

Остер, шлюзи, заболочення, водогосподарники

Однією з важливих причин маловодності Остра є незадовільний технічний стан шлюзів, якими регулюють рівень води в каналі. До такого висновку дійшли спеціалісти Деснянського басейнового управління водних ресурсів, члени технічної ради та представники органів місцевого самоврядування Ніжинського та Борзнянського районів, повідомляє Крутівська ОТГ: новини і життя.

Шукаючи шляхи порятунку від обміління та заболочення річки Остер, водогосподарники перевірили виконання експлуатаційних заходів на меліоративній системі Остер - ІІІ черга та використання водних ресурсів річки Остер у Борзнянському і Ніжинському районах області.

«У ході обстеження спеціалістами управління порушено питання функціонування тимчасових перегороджуючих гідротехнічних споруд на річці Остер на території Березанської, Переяслівської, Крутівської сільських рад Ніжинського району та Печівської сільської ради Борзнянського району», - повідомляють у Деснянському БУВР.

Згадані гідротехнічні споруди були створені для зарегулювання води у маловодні періоди року та для запобігання пожеж на прилеглих торфовищах. Втім, на сьогоднішній день, існуючі перегороджуючі споруди перешкоджають забезпеченню природного стоку води в річці.

Також, на думку водногосподарників, до проблем виникнення маловодності річки Остер на території Печівської сільської ради відноситься зношеність та незадовільний стан шлюза-регулятора, який здійснює регулювання рівнів води в каналі.

«Він потребує капітального ремонту та значних фінансових ресурсів», - каже начальник Деснянського БУВР Наталія Грудницька.

Разом з тим, учасники наради домовились, що вже найближчим часом вони мають узгодити вирішення даних питань шляхом консолідації зусиль водогосподарників басейну Десни та органів місцевого самоврядування. Звісно, з подальшим пошуком фінансової можливості реалізації всіх необхідних дій.

Фото річки Остер між Омбишем і Печами

Остер, шлюзи, заболочення, водогосподарники

Остер, шлюзи, заболочення, водогосподарники

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: