Завантаження ...
banner

Будуть електрогазозварниками: 10 ніжинців, яким за 45, отримали ваучер на навчання

«Вік живи – вік учись»… Ця народна мудрість актуальна і в наш час. У службі зайнятості стверджують, що вчитися ніколи не пізно, і після 45 років також. Наразі для цього створені всі умови. Зокрема, громадянам

ваучер, навчання, електрогазозварники

«Вік живи – вік учись»… Ця народна мудрість актуальна і в наш час. У службі зайнятості стверджують, що вчитися ніколи не пізно, і після 45 років також. Наразі для цього створені всі умови. Зокрема, громадянам цієї вікової категорії служба зайнятості пропонує для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці отримати ваучер на навчання і здобути затребувану професію чи підвищити кваліфікацію за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, повідомляє monitor.cn.ua.

Нещодавно цією можливість скористалися 10 чоловіків з міста Ніжина - вони отримали ваучери для проходження перепідготовки за професією «електрогазозварник». Оскільки всі вони на даний час працюють, то обрали вечірню форму навчання, яке розпочалося на початку грудня минулого року і триватиме рік.

Навчаються чоловіки на базі Регіонального навчально-практичного центру зварювальних технологій, що діє при Ніжинському професійному аграрному ліцеї. Для оволодіння різними видами зварювальних робіт тут створені навчальні місця, які оснащені комп’ютерною технікою, найсучаснішим австрійським обладнанням та тренажерами.

До речі, ця професія користується сталим попитом на ринку праці. Протягом 2019 року до служби зайнятості від роботодавців надійшло майже 2 сотні вакансій електрогазозварників, з них 111 укомплектовано.

За словами начальника відділу організації профнавчання Чернігівського обласного центру зайнятості Сергія Заровного, ця послуга не стосується безробітних, зареєстрованих у службі зайнятості. Ваучер на навчання надається громадянам старше 45 років, які мають професійно-технічну або вищу освіту та не менше 15 років страхового стажу, не досягли пенсійного віку. А також особам, звільненим з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам.

Вартість ваучера не може перевищувати десятикратний розмір визначеного законом прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На сьогодні це – 21 020 грн.

Отже, «45+» - це не межа, навчайтеся, розвивайтеся, цікавтеся інноваційними технологіями.

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: