Завантаження ...
banner
banner

Контроль громадських проектів у Ніжині буде посилено

На вчорашньому засіданні сесії міськради розглянули проект рішення "Про визначення проектів-переможців громадського бюджету 2020 року та подальше їх фінансування". Дехто із присутніх депутатів висловився з приводу того, що, на їхню думку,

громадський бюджет, голосування, робоча група

На вчорашньому засіданні сесії міськради розглянули проект рішення "Про визначення проектів-переможців громадського бюджету 2020 року та подальше їх фінансування". Дехто із присутніх депутатів висловився з приводу того, що, на їхню думку, цьогорічне голосування проходило необ'єктивно. 

Читайте також 
Які проекти Громадського бюджету обрали ніжинці?

Секретар ради Валерій Салогуб, який є головою робочої групи з проектів громадського бюджету, зазначив: "Робоча група звернула увагу на те, що потрібно провести моніторинг витрачених коштів і середніх ринкових цін. Надалі контроль громадських проектів буде проводитись на початковому етапі. Кошториси спочатку будуть вивчатися, а потім надаватимуться кошти на реалізацію проектів. Ми провели перевірку всіх об'єктів, які реалізувалися за кошти громадського бюджету. Хочу звернутися до виконавців робіт: якщо ви навіть виконаєте роботи, вклавши у це кошти, але при перевірці буде виявлено недоліки,  фінансування з міського бюджету не буде. Відповідні зміни буде внесено у положення про Громадський бюджет".

Міський голова Анатолій Лінник підкреслив, що ініціатори проєктів займаються не лише їх  розробкою і поданням, а й організацією підтримки й голосування: наприклад, якщо школа ініціює проєкт, то вона й організовує підтримку.

Пропозиції врахують у цьому році при визначені переможців.

Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: