Завантаження ...
banner

Жоден автобус із одними вхідними дверима не повинен курсувати Ніжином

24 січня відбулося засідання робочої групи під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника щодо вивчення проблемних питань та розробки Правил користування міським пасажирським

транспорт, валідатори, електронний квиток, автобуси
Фото з мережі

24 січня відбулося засідання робочої групи під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника щодо вивчення проблемних питань та розробки Правил користування міським пасажирським автомобільним транспортом .

На порядок денний винесено питання щодо правил перевезень міським пасажирським автомобільним транспортом та обговорення базових цифр при впровадженні валідаторів та електронних квитків.

Під час обговорення правил перевезень міський голова Анатолій Лінник акцентував увагу перевізників на те, що жоден автобус із одними вхідними дверима не повинен курсувати маршрутом. Також постає необхідність у залученні на маршрути автобусів з більшою кількістю пасажирських місць. 

Анатолій Валерійович наголосив на встановленні валідаторів у пасажирському транспорті, впровадженні електронних карток та контролі пасажиропотоку. «Мене не влаштовує, що досить значний час це питання не врегульовано. Терміново потрібно запускати процедуру встановлення валідаторів»- зазначив міський голова.

Очільник звернув увагу представників транспортного відділу на скарги мешканців, які стосуються культури водіїв, графіків руху, оголошення зупинок. «Безпека і комфорт пасажирів в пріоритеті міської влади» - зауважив Анатолій Лінник.

Під час розгляду другого питання присутні заслухали інформацію, яку надав представник Чернігівського національного технологічного інституту Артем Тарасенко щодо пасажирських перевезень у місті Чернігові, де запущена автоматизована система електронних квитків в тролейбусах, розрахунки та їх переваги.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник доручив транспортному відділу підготувати розрахунки вартості перевезення по електронному квитку і  без нього; підготувати проект рішення, яке в себе буде включати умови, порядок перевезень, монетизацію перевезень та винести його на публічне обговорення. «Нам потрібно знаходити компроміси між громадянами, перевізниками та владою» - наголосив Григорій Миколайович. 

Григорій Олійник звернув увагу присутніх, що встановлення валідаторів та впровадження електронних квитків повинно бути в межах існуючого тарифу на  перевезення. На сьогодні не має законних підстав піднімати тарифи на пасажирські перевезення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

транспорт, валідатори, електронний квиток, автобуси

транспорт, валідатори, електронний квиток, автобуси

транспорт, валідатори, електронний квиток, автобуси

транспорт, валідатори, електронний квиток, автобуси
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: