Завантаження ...
banner
banner

Бібліотека у храмі св. Покрови: ковток свіжого повітря для людей

З 23 травня 2010 року у храмі святої Покрови працює бібліотека «Софія – Премудрість Божа». Ініціював створення такої бібліотеки отець Михаїл. Настоятель Покровського храму довгі роки збирав цікаві церковні книги у себе вдома і вже 10 років ці книги

бібліотека, храм святої Покрови

З 23 травня 2010 року у храмі святої Покрови працює бібліотека «Софія – Премудрість Божа». Ініціював створення такої бібліотеки отець Михаїл. Настоятель Покровського храму довгі роки збирав цікаві церковні книги у себе вдома і вже 10 років ці книги допомагають людям знаходити дорогу до Бога і душевного спокою.

Бібліотека хоч і невелика, але в ній зібрано багато різноманітних творів на церковну тематику: від художньої літератури до життєпису українських, російських і афонських старців.

Завідує бібліотекою Ірина Олександрівна. «Людина, яка приходить до церкви і тільки стала на дорогу спасіння знаходить у цій бібліотеці для себе підтримку і розуміння. Зневірені, в круговерті мирських перепитій, знеможені хворобами йдуть до церкви, а бібліотека як ковток свіжого повітря для наших мирян.

Бібліотека при храмі св. Покрови багатьох поставила на «духовні» ноги, – розповідає Ірина Олександрівна, – Книги заспокоюють душу і таким чином люди стають на дорогу спасіння.  Знаходять те, що довго шукали. Навіть важко онкохворі люди, знаючи що скоро відійдуть в інший світ, знаходили зерно спасіння у наших книгах».
 
бібліотека, храм святої Покрови
Ірина Олександрівна

Людина, прочитавши одну книгу, не одразу може все зрозуміти, а лише поступово через такі душекорисні твори та за допомогою святих отців приходить до Бога.

«До отця Михаїла йде багато людей. Всі шукають допомоги і душевного розуміння. Отець Михаїл прочитає молитву, розрадить добрим словом і направляє людей до нашої бібліотеки, і я вже знаю яку книгу кому запропонувати. Хтось вже готовий читати серйозну літературу, а комусь ще рано. Тобто це як сходи, спочатку простіші книги, а з набуттям досвіду можна переходити і до глибоких церковних книг, які читають монахи».

Бібліотека «Софія – Премудрість Божа» працює не тільки, щоб видавати книги, а щоб підказати і допомогти вирішити якесь питання, що Вас давно турбує. Адже живе спілкування ніщо не замінить.

Не в кожній церкві є така бібліотека. Це духовне зерно, яке посіяв отець Михаїл, люди відчувають і тягнуться до нього.

Тож приходьте до бібліотеки у храмі святої Покрови, де Ірина Олександрівна підкаже Вам з якої книги почати. Графік роботи бібліотеки: кожної неділі, після служби з 11.00 до 13.00.

Джерело: pokrova.nezhin.org 

бібліотека, храм святої Покрови

бібліотека, храм святої Покрови

бібліотека, храм святої Покрови

бібліотека, храм святої Покрови
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: