Завантаження ...
banner

Кругового руху на ТПО ще немає, а суперечки вже почались

Реконструкція перехрестя ніжинських вулиць Шевченка, Носівський Шлях та провулку Урожайний, іншими словами – круг на ТПО: чи є в ньому потреба? Питання стоїть гостро, ніжинці з цього приводу висловлюють

перехрестя, ТПО, кошти, потреби, засідання

Реконструкція перехрестя ніжинських вулиць Шевченка, Носівський Шлях та провулку Урожайний, іншими словами – круг на ТПО: чи є в ньому потреба? Питання стоїть гостро, ніжинці з цього приводу висловлюють різні думки, як і члени сьогоднішнього засідання комісії по законності.

Відразу зазначимо, що сума коштів з міського бюджету на цей проект становить 7 млн. 581 тисяча грн.
 
Тож і сьогоднішнє засідання комісії переросло в палку дискусію. Депутат Микола Косенко висловив думку багатьох, запитавши, чи дійсно є нагальна потреба створювати на ТПО круговий рух? Це найнеобхідніше на сьогоднішній день для громади Ніжина? "Ніжинці обурюються: дороги по коліна в бруді, грейдерування немає, підсипку виконали в малому об'ємі, бо на все не вистачає коштів. Є вулиці, де жодного ліхтаря немає, – підсумував М. Косенко".
 
Міський голова Анатолій Лінник відповів: "Щоб робити все і відразу – недостатньо грошей у міському бюджеті. Так, потрібно робити і грейдерування, і освітлення, але треба враховувати пріоритетність. У даному випадку мова про безпеку життя і здоров'я. Мене дивує, коли кажуть, що круг на ТПО не потрібен. У цьому місці –  концентрація ДТП. Там нерідко траплялися аварії: за 2014-2015 рік ми тричі міняли опору, бо в неї в'їжджало авто.  Тож, на мою думку, казати, що там не потрібен круг, безвідповідально".

"Є проектне рішення, маємо експертний висновок і навіть додаткові пропозиції, тож будемо вносити деякі зміни, – поділився планами міський голова. – На нашу спільну думку, у цій зоні є один зайвий пішохідний перехід".

Загалом уже замовлено три таких проектів рішень по організації кругового руху (на два інші піде по близько 5 млн грн). А. Лінник назвав ці проекти "європейським стандартом розв'язок таких перехресть".
 
На засіданні була присутня представник Громадського TV Ніжин Лариса Жукова, яка вказала на деякі нюанси щодо проекту реконструкції перехрестя вулиць Шевченка, Носівський Шлях та провулку Урожайний. Зокрема, Л. Жукова  зазначила, що проект зроблений по державно-будівельним нормам 2009 року, а вони були дійсні до січня 2019 року.
 
Врахувавши те, що питань, які потребують уточнення, чимало, головуючий Олег Щербак оголосив перерву в засіданні комісії і дав доручення УЖКГ та Б  з’ясувати у проектантів відповідність нормам ДБН у проекті.

Валентина Пильник

перехрестя, ТПО, кошти, потреби, засідання
 

перехрестя, ТПО, кошти, потреби, засідання

перехрестя, ТПО, кошти, потреби, засідання

перехрестя, ТПО, кошти, потреби, засідання
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: