Завантаження ...
banner
banner

Чому у Ніжині не можуть облаштувати притулок для тварин?

5 лютого відбулась нарада по вирішенню проблем поводження з тваринами на території Ніжинської міської ОТГ під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих

безпритульні тварини, нарада, питання, проблеми, притулок

5 лютого відбулась нарада по вирішенню проблем поводження з тваринами на території Ніжинської міської ОТГ під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника.

На початку засідання Григорій Олійник звернувся до керівників комунальних служб та волонтерів щодо необхідності вжиття заходів стосовно вирішення проблеми безпритульних тварин на вулицях міста.

Дане питання вже багато років хвилює як громадські організації так і мешканців мікрорайонів. Григорій Миколайович зауважив, що в місті затверджено Міську цільову програму «Контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2019 рік». Але, на жаль, виділені кошти на цю програму можуть покрити тільки витрати на стерилізацію невеликої  кількості тварин з вулиць міста. Наразі розглядається можливість створення бригади, яка буде проводити реєстрацію домашніх тварин та чіпування безпритульних.

Присутні обговорили питання стерилізації тварин, необхідність створення реєстру домашніх та безпритульних собак, можливість створення притулку для тварин, а також правила поводження з тваринами в місті. Перераховані проблеми будуть винесені на розгляд депутатських комісій. Головуючий зазначив, що всі озвучені пропозиції будуть опрацьовані та враховані під час підготовки проекту рішення.

Законодавство України та умови забудови міста не дають можливості облаштувати в межах територіальної громади притулок або карантинний майданчик для безпритульних тварин. Існує вимога до об’єктів поводження з безпритульними чи безгосподарськими тваринами. Охоронна зона навколо об'єкту не може складати менше 300 м.

Григорій Олійник висловив слова вдячності волонтерам, небайдужим громадянам, які намагаються самостійно, власними силами допомагати бездомним тваринам та запобігати росту їх чисельності шляхом стерилізації. Наголосив, що всі дії міської влади будуть здійснюватися, виключно, в правовому полі. Стерилізація повністю не вирішує дану проблему, потрібно  шукати комплексний підхід, який поєднує регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами та проводити роботу із власниками собак щодо їх відповідальність за домашніх тварин. 

mynizhyn.com за матеріалами Відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

безпритульні тварини, нарада, питання, проблеми, притулок

безпритульні тварини, нарада, питання, проблеми, притулок

безпритульні тварини, нарада, питання, проблеми, притулок

безпритульні тварини, нарада, питання, проблеми, притулок
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: