Завантаження ...
banner
banner

Чому за січень ніжинці не побачать знижки у платіжках за тепло?

Це питання сьогодні, 13 лютого, розглянули на черговому засіданні виконавчого комітету. Представники ТОВ "НіжинТеплоМереж" повідомили наступне: "По-перше відповідно до прийнятої постанови НКРЄ

газ, тариф, тепло, платіжки, НіжинТеплоМережі

Представники ТОВ "НіжинТеплоМереж" повідомили наступне: "По-перше, відповідно до прийнятої постанови НКРЄ про розподіл газу як для юридичних, так і для фізичних осіб. У ТОВ "НіжинТеплоМережі" ми прорахували, що кожного місяця (при чому не надаючи послуги у теплий період року) підприємство має сплачувати 1 млн. 433 грн за  розподіл і доставку газу "Чернігівгазом". Ця сума для НіжинТеплоМереж непідйомна. Закумулювати ці кошти підприємство зараз не може (це також і через теплу зиму).

Повідомляє mynizhyn.com.

Саме ця сплата і є головним фактором, який вплинув на те, що ми не можемо зробити перерахунок у платіжках в сторону зменшеня.

У тарифі вартість газу разом з транспортуванням складає 8 тис. грн.

Додатковими факторами є виконання затвердженої інвестиційної програми на яку потрібно 3 млн. На 5% зросла ціна електроенергії для підприємства (в тарифі затверджена менша сума).

Також підприємство понесло втрати через підвищення ціни на газ у листопаді-грудні 2018 року. 

Прорахувавши всі ці складові, в "НіжинТеплоМережі" дійшли висновку, що ми в ніякому разі не будемо робити перерахунок в сторону зменшення, оскільки не маємо на це фінансових можливостей".

Члени виконавчого комітету виявили занепокоєння, що населення взагалі може перестати сплачувати зазначені суми у квитанціях і таким чином ТОВ "НіжинТеплоМережі" можуть опинитися ще в гіршій ситуації і з більшими боргами.

Зауважимо, що у Ніжині кожного місяця 25% населення не сплачують платіжки за тепло.

Тетяна Гавриш з економічного відділу доповіла, що у Чернігівській області жодна теплопостачальна компанія не знизила вартість тепла для населення. Для бюджетних установ тариф знизили дві теплопостачальні компанії - це у Борзні на 22%, а у Носівці на 1%. Чернігів і Прилуки зниження не провели.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: