Завантаження ...
banner

Губернатор області відвідав Ніжин

14 лютого до Ніжина приїздив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко. Разом з керівництвом міста губернатор відвідав КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» і Спеціальний авіаційний загін оперативно-рятувальної

Андрій Прокопенко, візит, губернатор


14 лютого до Ніжина приїздив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко. Разом з керівництвом міста губернатор відвідав КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» і Спеціальний авіаційний загін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» Олександр Костирко розповів про роботу медичної установи, оновлення медичного обладнання, можливі варіанти та перспективи переобладнання приймального відділення. Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що при проектуванні будуть внесені передпроектні пропозиції, щоб передбачити всі необхідні умови для розміщення нового сучасного обладнання європейського рівня. Дане відділення повинно бути уніфіковане, складатиметься з 3х частин. Оглянувши відділення лікарні посадовці обговорили подальші можливі дії щодо облаштування прийомного відділення центральної міської лікарні як одного з базових відділень в регіоні. 

Андрій Прокопенко, візит, губернатор

Також, у рамках робочої поїздки Андрій Прокопенко відвідав Спеціальний авіаційний загін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України. Командир Спеціального авіаційного загону Іван Коробка ознайомив почесних гостей зі зразками авіаційної техніки та можливостями загону у ліквідації надзвичайних ситуацій, продемонстрував гелікоптер H225 Super Puma з бортовим номером 51 (за матеріалами nizhynrada)

Пізніше, на своїй сторінці у Facebook Андрій Прокопенко написав: «Будемо пропрацьовувати перспективу створення потужного авіаційного вантажного хабу. Літна смуга довжиною 3 000 метрів, підтримується в належному стані й на сьогодні відповідає всім стандартам. З Ніжинського летовища в небо підіймався і один з найбільших літаків у світі – Ан-124 "Руслан".

Україна в 1991 році мала 50 цивільних аеропортів, сьогодні - вдвічі менше.

Андрій Прокопенко, візит, губернатор

Як відзначають експерти, нині є великий запит на відновлення вантажних аеропортів. Авіацію можна та необхідно використовувати не лише для перевезення людей, а й для транспортування вантажів. Особливо важливо це для товарів, що псуються (ліки, квіти, рослини, фрукти тощо) та товарів високої доданої вартості (електроніка). В нагоді стануть інтермодальні перевезення: міжнародний вантажний аеропорт на перетині автомобільних та залізничних шляхів.

Одним з нагальних завдань є збереження залізничної гілки до аеропорту, яку "Укрзалізниця" хоче закрити».


Про лікарню Андрій Прокопенко написав наступне: «В цьому році зробимо масштабне оновлення приймальних відділень опорних лікарень з встановленням сучасного обладнання. Тож хотів на власні побачити як краще реалізувати цей проект у Ніжині.


Побаченим залишився задоволений».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: