Завантаження ...
banner

На Ніжинщині від грипу померла людина

З початку епідсезону зареєстровано 2 летальні випадки від грипу - у Варвинському та Ніжинському районах. Про це повідомляє ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони

смерть, грип

З початку епідсезону зареєстровано 2 летальні випадки від грипу - у Варвинському та Ніжинському районах. Про це повідомляє ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України».

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року.

За 7 тиждень 2020 року в області захворіло 6140 осіб, з них 3635 дітей, рівень захворюваності нижче епідпорогу на 20,6%. Госпіталізовано 189 осіб, з них 140 дітей (74,1%).

Перевищення епідемічного рівня захворюваності зареєстровано у Бобровицькому, Борзнянському, Ічнянському, Ніжинському, Носівському, Ріпкинському, Семенівському, Срібнянському районах.

Станом на 13.02.2020 року призупинено освітній процес в 199 загально-освітніх навчальних закладах Бахмацького, Бобровицького, Борзнянського, Городнянського, Ічнянського, Козелецького, Коропського, Куликівського, Менського, Ніжинського, Новгород-Сіверського, Носівського, Прилуцького, Ріпкинського, Семенівського, Сновського, Сосницького, Срібнянського, Чернігівського районів, міст Ніжин, Прилуки та Чернігів.

З початку епідсезону вірусологічною лабораторією методом ПЛР досліджено 4 зразків біологічного матеріалу, отримано 3 позитивні результати - виділено фрагменти РНК вірусу грипу типу А(Н1pdm 09).

З початку епідсезону вакциновано 8868 осіб, в т.ч. 1791 дитина віком до 6 років.

Ситуація знаходиться на контролі ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України».
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: