Завантаження ...
banner

Чи потрібен круг на ТПО: роз'яснював проектант

Така собі дилема: потрібен круговий рух на перехресті вулиць Шевченка, Носівський Шлях та провулку Урожайний (зупинка ТПО), чи ні? Ця тема уже тривалий час залишається однією з найбільш обговорюваних у Ніжині. На сьогоднішньому засіданні комісії по

круговий рух, безпека, проект

Така собі дилема: потрібен круговий рух на перехресті вулиць Шевченка, Носівський Шлях та провулку Урожайний (зупинка ТПО), чи ні? Ця тема уже тривалий час залишається однією з найбільш обговорюваних у Ніжині. На сьогоднішньому засіданні комісії по законності вкотре спробували в цьому розібратися. Навіть запросили фахівця, який розробляв проект реконструкції вищезгаданого перехрестя.


Як було зазначено на засіданні, обрані проектанти мають досвід реконструкції перехресть, адже працюють у цій галузі з 2003 року і за цей час облаштовували перехрестя в Чернігові, Київській, Одеській та інших областях. Начальник управління ЖКГ та Б Анатолій Кушніренко зазначив, що по Чернігівській області тільки дане підприємство займається такими проектами.

Проектант презентував присутнім 6-хвилинне відео, відзняте за допомогою квадрокоптера сьогодні по обіді у районі ТПО. На  ньому зафіксовано, як за цей короткий проміжок часу мало не трапилося три ДТП. "Зараз тут такий рух: хто куди захотів, туди й поїхав", – зауважив проектант і висловив сподівання, що після реконструкції "інтенсивність аварійності зменшиться". "Круг у даній ділянці потрібен для безпечного руху. Знаючи, що він там є, водії зменшуватимуть швидкість", – підкреслив розробник проекту. Крім того, було наголошено, що в цій зоні також матиме місце острівець безпеки для пішоходів.

Висловилися і присутні на засіданні двоє ніжинців, один із них проживає в гуртожитку біля зупинки ТПО, інший – працює в навчальному закладі в цьому районі. Обидва наголосили на тому, що круг на ТПО потрібен. "Як пішоходу, мені страшно йти по "зебрі " в цьому районі", – зізнався один із чоловіків.

Втім, питання все ж залишається дискусійним. Багато ніжинців висловлюють побоювання, що круговий рух на ТПО навпаки призведе до інтенсивності аварійності. Дехто вважає, що врегулювати дорожній рух у даній ділянці можна наявністю світлофора, але проектант і міська рада переконані, що найбільш безпечним є саме круговий рух.

Представники громади поставили проектанту кілька запитань, зокрема поцікавилися, чи виїжджали проектанти безпосередньо на місце майбутньої реконструкції перед тим, як скласти схему. Відповідь була також: "Більше 10 раз. Також аналізували інтенсивність руху автомобілів та пішоходів".

Після засідання чергової сесії міськради мають відбутися громадські слухання по облаштуванню кругового руху в Ніжині. На них ніжинці матимуть змогу висловити своє бачення, потрібен нашому місту ще один круг, чи ні.

Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: