Завантаження ...
banner
banner

Скільки за рік Ніжин використовує води і в якому стані труби у будинках?

КП "Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства" було засновано 1928 році і розпочало свою діяльність з експлуатації водопровідних мереж та насосної станції у центральній частині міста. Зараз Ніжинводоканал забезпечує артизіанською водою

Ніжинводоканал, споживання, артизіанські свердловини, труби

КП "Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства" було засновано 1928 році і розпочало свою діяльність з експлуатації водопровідних мереж та насосної станції у центральній частині міста.

Зараз Ніжинводоканал забезпечує артизіанською водою із підземних джерел 28 тисяч абонентів. У Ніжині є 17 артизіанських свердловин - 14 з них зараз діють. Ці свердловини в повному обсязі забезпечують потреби міста в осіннь-зимовий період. А ось у весняно-літній період, коли потреба у воді більша, відчувається певна нестача тиску і артизіанських свердловин.

Щоб в повній мірі забезпечити місто водою у весняно-літній період, кожному великому району міста потрібна власна артизіанська свердловина.

В рік мешканці Ніжина використовують близько 3 млн. м3 артезіанської води. Щоб було зрозуміліше - це величезний куб, кожна сторона якого дорівнює близько 3 км.

На скільки років Ніжин забезпечений водою, нам точно не відповіли, оскільки зараз згідно чинного законодавства кожне підприємство, яке займається водопостачанням більше 300 м3 на добу, повинне мати дозвіл на користування надрами. Цей дозвіл Ніжинводоканал отримав, і він тягне за собою цілий ланцюг робіт, які заплановані на 5 років. За цей період ліцензованою організацією продяться гідрологічне вивчення та промислова розробка. І потім на основі цих розрахунків державною комісією по надрах буде затверджено запаси води у місті Ніжин.

Також на брифінгу 25 лютого нам продемонстрували відрізок труби одного з будинків на Синяківській. Труба настільки заіржавіла і забилась, що всередині залишився лише невеличкий просвіт. 

Ніжинводоканал, споживання, артизіанські свердловини, труби


КП "Ніжинводоканал" несе відповідальність лише за труби, які йдуть до будинку
, а за внутрішню систему труб будинку несуть відповідальність власники або керуюча компанія. Тож якісна і чиста артизіанська вода забруднюється саме у внутрішніх трубах будинків. Аби покращити якість води, користувачам необхідно замінити внутрішні комунікації у будинках. 

Декілька разів на рік водоканал здійснює промивку труб, але ще жодний багатоквартирний будинок не долучився до такої промивки.

Про це журналістам розповіли на брифінгу з працівниками Ніжинводоканалу. Далі буде.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: