Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині депутат перестав бути головою земельної комісії через свої висловлювання

Сьогодні, 26 лютого, на черговій 68 сесії Ніжинської міської ради 21 депутат (31 присутні) підтримали рішення про відкликання колеги, депутата міськради Андрія Деркача з посади голови постійної депутатської

депутат, війна, заява

Сьогодні, 26 лютого, на черговій 68 сесії Ніжинської міської ради 21 депутат (31 присутні) підтримали рішення про відкликання колеги, депутата Андрія Деркача з посади голови постійної депутатської комісії з земельних питань.

Повідомляє mynizhyn.com.

На початку засідання сесії міський голова Анатолій Лінник повідомив, що звернення про відкликання підписали 13 депутатів.
 
Заяві передував конфлікт, який трапився на одному з засідань робочої групи ніжинських учасників бойових дій АТО. Анатолій Деркач висловив власне бачення війни на Сході, власне, він висловився так: "Да, я не вижу на сегодня войны с Россией. России никто официально войны не объявлял". Сказати, що це обурило патріотів, які не шкодуючи власного життя захищали нашу країну, це не сказати нічого. Тому і було складено звернення на ім’я міського голови від ГО «Патріот», ГО «Дозір «Крути» та ГО «Єдина родина Чернігівщини», це звернення підтримали 13 міських депутатів.
 
Щодо Андрія Деркача, то депутат заявляє,  що не зробив нічого протизаконного. З робочої групи по розподілу земельних ділянок учасникам АТО депутата виключили за його власною заявою.
 
На сьогоднішній сесії 21 депутат підтримав звернення громадських організацій. Надалі буде розроблюватись і прийматись рішення про включення Андрія Деркача до складу іншої комісії. Зауважимо, що депутат виявив бажання стати членом комісії по законності.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: