Завантаження ...
banner

Новий глобальний месенджер родом з Ніжина

Кілька днів тому світове сімейство месенджерів з добре відомими Viber, Facebook Messenger, Telegram поповнилось новим додатком для спілкування – українським геомесенджером GLOICE


Кілька днів тому світове сімейство месенджерів з добре відомими Viber, Facebook Messenger, Telegram поповнилось новим  додатком для спілкування –  українським геомесенджером  GLOICE. Його унікальність полягає в можливості спілкування з людьми в будь-якому бажаному для користувача регіоні Світу. Для цього не потрібно мати контактів конкретних людей, а лише вибрати на карті точку, задати радіус охоплення території й надіслати запит на отримання необхідної інформації, якою володіють місцеві жителі.  Адже перед нами повсякчас постає безліч питань, на які ми не знаємо відповіді. Проте, на них можуть легко відповісти інші люди, які живуть довкола нас або ж у тому регіоні, що нас цікавить. Єдина проблема – як знайти цих обізнаних людей, якщо ми не знаємо їх особисто, не можемо їм зателефонувати чи надіслати повідомлення? На допомогу прийде GLOICE.

"Ні Google, ні Wiki не забезпечать вас тією інформацією, якою можуть поділитись місцеві жителі" – переконаний  Віктор Смаль, автор ідеї геомесенджера GLOICE та очільник команди  українських IT спеціалістів, які й розробили перший український месенджер.



Віктор Смаль народився в Києві, але його дошкіллля, а згодом шкільні роки пройшли у Ніжині: спочатку в ЗОШ №1, потім після переїзду до улюбленого  третього мікрорайону – в школі №16. Завершення загальної  середньої освіти відбувалось у Ніжинському педагогічному ліцеї, а музичної по класу фортепіано –  в Ніжинській музичній школі.

Після школи – роки навчання в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, робота в міжнародних компаніях.  Коли в результаті банківської кризи кіпрська компанія CYBARCO, де працював Віктор, згорнула свою діяльність в Україні, він вирішив зайнятись власною справою.

Так у 2013 році почалася робота у IT-сфері та Інтернет бізнесі. Першим кроком стало відкриття інтернет-магазину з продажу спортивних тренажерів для дому і спортзалів. У 2015 році працювало вже чотири Інтернет-магазини: окрім спортивного обладнання продавалися велосипеди, човни та дитячі товари. 


Віктор Смаль

«На певному етапі прийшло розуміння,  що в нас сформувалася досить сильна IT команда, – згадує Віктор. –  Спочатку вона працювала над обслуговуванням власних бізнес-потреб, а з часом до нас почали звертатися знайомі, нас  рекомендували  як розробника, який може виконувати комплексні IT-проекти». 

У 2015 році утворилось повноцінне IT-агенство, в якому працювало 17 співробітників у Миколаївському та Київському офісах. За час роботи були розроблені різноманітні IT-проекти: онлайн-аукціон деревини (ним донедавна користувалися у Чернігівській та Вінницькій областях), B2B та B2C платформи для корпоративних клієнтів із локалізацією у Великій Британії, Туреччині, Південно-Африканській Республіці, Польщі, Казахстані.  До речі, певний час розвивалась співпраця з IT-напрямку й  з Ніжинським лісовим господарством. 

Найбільшими клієнтами агентства стали фармацевтична корпорація «Юрія-Фарм», Institute Hyalual та Estet Portal. 

 «На певному етапі роботи в IT-галузі в мене з’явилась і не полишала думка, що маючи такий потужний ресурс, знання і команду, ми здатні на більше, ніж розробляти проекти на замовлення наших клієнтів. Ми можемо створити власний унікальний IT-продукт. З цього усвідомлення почалася робота над GLOICE », - розповідає Віктор Ігорович.

З осені 2018 року здійснювалася творча робота із пошуку ідей, аналізу потреб користувачів та нових можливостей. Так народилася ідея про створення першого у світі месенджеру, який дозволить спілкуватися з незнайомими людьми довкола нас, наприклад у кафе, чи в парку, не маючи контактних даних цих людей.



«Прийшло усвідомлення того, що щодня нас оточує велика кількість людей з мобільними телефонами, а кожна людина є носієм унікальних знань чи досвіду. Але ми не знаємо контактів людей навколо нас. Якби у нас був інструмент зв’язку з цими людьми, то ми б отримали  доступ до безмежного живого колективного розуму, живої бази знань цілої планети. Пропрацювавши технічні рішення для поставленої задачі, ми зрозуміли, що зможемо реалізувати цей проект» -впевнено  завершує свою розповідь Віктор.

Починаючи з 2019 року, команда Віктора Смаля почала активно працювати над розробкою цього унікального месенджеру. Подібних розробок у світі не існує.

GLOICE унікальний тим, що: 

- дозволяє спілкуватись з користувачами на основі їх місцезнаходження (не маючи контактних даних);

- допомагає кожному користувачу отримати відповідь на будь-яке питання за лічені хвилини; 

- в GLOICE нема ні реклами, ні фейкових відгуків - тільки справжній досвід та знання людей!



Зараз додаток GLOICE доступний на App Store (для iPhone) 

На завершальній стадії знаходиться розробка додатка для Android. Через тижні 3-4  GLOICE можна буде завантажити з Google Play Маркет.

Веб-сайт проекту: https://gloice.net/
Facebook сторінка GLOICE: https://www.facebook.com/gloice
Назва месенджеру  містить у собі словосполучення global voice (глобальний голос).

Глобальний голос родом із Ніжина.

Спілкувалась Наталія Нікітіна
Фото з архіву
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: