Завантаження ...
banner
banner

3,9 млн. грн виділяють на реконструкцію бігових доріжок на стадіоні у Ніжині

Управління житлово-комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради планує завершити реконструкцію бігових доріжок на «Міському стадіоні» в м Ніжин, вул. Полковника Розумовського, 5

реконструкція, бігові доріжки, стадіон

Управління житлово-комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради планує завершити реконструкцію бігових доріжок на «Міському стадіоні» в м Ніжин, вул. Полковника Розумовського, 5. Про це повідомляє інформаційний сайт державних торгів tendergid.ua

Згідно з оголошенням, опублікованим за посиланням https://tendergid.ua/tender/2184878/, виконавця робіт буде визначено шляхом проведення відкритих торгів в електронній системі Prozorro. Очікувана вартість проведення робіт становить 3 909 727.20 гривень.

Місто Ніжин - друге за чисельністю населення в Чернігівській області після обласного центру, з населенням близько 71 тис. людей. На сьогодні місто є важливим економічним, культурним і спортивним центром області. Сьогодні спорту належить значна роль у вихованні молодого покоління країни. Неоціненна роль дитячо-юнацького спорту в рішенні освітніх, виховних та оздоровчих завдань. Спортивні заняття з дітьми та підлітками служать складовою частиною їх всебічного розвитку.

Для реалізації спортивного виховання молодого покоління необхідні умови, які б сприяли популяризації здорового способу життя, а саме розвинута спортивна інфраструктура міста. На сьогодні в Ніжинській міській об'єднаної теріторальной громаді, яка в кінці 2018 збільшилася майже на 650 осіб, існує проблема експлуатації сучасного міського стадіону.

Центральний міський стадіон «Спартак» побудований у другій половині минулого століття. Легкоатлетичне ядро ​​стадіону не реконструювалося і не оновлювалося з моменту будівництва, а покриття бігових доріжок та доріжки для стрибків в довжину зношені на 100%. На даному спортивному об'єкті існує також проблема з трибунами, 2/3 з яких є непридатними для використання, інші потребують ремонту. На даний момент на стадіоні проводять тренування близько 3000 чоловік, а саме учні ДЮСШ, вихованці двох шкіл, що знаходяться в безпосередній близькості до спортивного об'єкту та студенти Ніжинського державного університету. Знос покриття майданчика робить його непридатним для використання і є причиною частого травматизму серед юнаків і дівчат.

Після реалізації запланованих заходів з'явиться можливість проведення повноцінних тренувань серед спортсменів і учнів шкіл; проведення обласних та районних змагань, організації дозвілля (занять спортом) і відпочинку мешканців м Ніжин і Ніжинської ОТГ, що значно поліпшить спортивні настрою жителів і естетичний вигляд міста.

Метою проведення робіт є забезпечення жителів м Ніжина, Ніжинської ОТГ і прилеглих територій якісним сучасним об'єктом спортивної інфраструктури. Створення умов для заняття спортом дозволить популяризувати спорт шляхом проведення місцевих, регіональних та всеукраїнських змагань.

Проектом передбачається виконати:

1. Повну реконструкцію 5 бігових доріжок

2. Реконструкцію бігової доріжки для стрибків в довжину.

Інновація робіт полягає в використанні сучасних матеріалів для влаштування покриття стадіону, що дозволить використовувати його після реконструкції тривалий час (10 років) і надавати якісні послуги населенню у сфері спорту та фізичної культури. Дані бігові доріжки такої якості будуть єдині в Ніжині та прилеглих ОТГ.

Очікувані результати:

1. Збільшення кількості обласних і районних змагань;

2. Збільшення кількості учнів ДЮСШ;

3. Поліпшення умов для проведення занять з фізичної культури для учнів і студентів;

4. Популяризація здорового способу життя;

5. Поліпшення естетичного вигляду центру м Ніжина.

Як стало відомо, проведення відкритих торгів заплановано на 23 березня 2020 року. До цього часу необхідно подати оформлені належним чином тендерні пропозиції.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: