Завантаження ...
banner

У міськраді відбулося розширене засідання штабу

23 березня під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулося засідання штабу щодо організації заходів недопущення поширення на території міста випадків захворювання людей на ГРІ, моніторингу всіх

засідання, карантин, поліція, інфекція

23 березня під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулося засідання штабу щодо організації заходів недопущення поширення на території міста випадків захворювання людей на ГРІ, моніторингу всіх випадків звернення мешканців за медичною допомогою, повідомляє nizhynrada.gov.ua.

Начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко прозвітувала про роботу поліції за останній період після введення обмежувальних карантинних заходів. Інна Іванівна зауважила, що від початку дії на території України обмежень та заборон, пов’язаних із карантином, Ніжинським відділом поліції постійно здійснюються заходи з попереджень їх порушень.

Зокрема діючі патрулі та новостворені наряди перевіряють дію суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана із прийманням відвідувачів, а саме: заклади громадського харчування (кафе, ресторани), торгівельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, спортклуби, заклади культури, заклади торгівельного і побутового обслуговування населення (салони краси, перукарні, майстерні, сервісні центри, ремонт взуття, ритуальні послуги). Незважаючи на значні штрафи підприємці міста і окремі громадяни ризикують і не припиняють свою діяльність. Начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції звернула увагу на те, що порушення правил карантину тягне за собою сувору відповідальність, а саме штраф у значному розмірі.

Міський голова підняв питання про урахування вимог стосовно обмеження перебування значної кількості людей в великих продуктових мережах, таких як «Велмарт», «Сільпо», «Фора» та ін. Під час обговорень було надано протокольне доручення щодо написання переліку вимог керівникам продуктових мереж стосовно роботи супермаркетів під час карантинного режиму, а також зобов’язати створити пропускний контроль на вході до закладу.

Анатолій Лінник наголосив, що найголовніше - щоб такі заклади не стали джерелом поширення інфекції. Людям не можна заборонити купувати продукти, отже, відповідно до вимог карантинних обмежень, необхідно організувати порядок відповідних правил та дій (режим роботи, пропускний контроль, відстань в черзі, масковий режим, дезинфекція і т.д.).

Порушувалось питання щодо роботи СТО та шиномонтажу. Їхні послуги вважаються як побутові. Даний вид послуг є в переліку обмежених видів діяльності в карантинний період. Дане питання дуже важливе і буде підняте керівництвом облдержадміністрації на вебінарі з офісом Президента.

Зверталась увага керівників комунальних підприємств щодо дезинфекції об’єктів життєзабезпечення та місць, де масово перебувають люди. Керівникам КП «СЕЗ» та КП «Керуюча компанія «Північна» надані доручення розробити план заходів щодо санітарної обробки прибудинкових територій та під’їздів, а також інформувати голів ОСББ про заходи дезинфекції.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи 
та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

засідання, карантин, поліція, інфекція

засідання, карантин, поліція, інфекція

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: