Завантаження ...
banner
banner

Що мають зробити ніжинці, аби потрапити на міський ринок. Відеосюжет UA: Чернігів

Пройти килимок, змочений у дезрозчині, надягнути на обличчя маску та виміряти температуру. Це процедура, якої мають дотриматися ніжинці, перш ніж зайти на міський ринок. Його роботу відновили через 2 дні після того, як профільна міська комісія заборонила

карантин, ринок, Ніжин, продавці, санітарні умови

Пройти килимок, змочений у дезрозчині, надягнути на обличчя маску та виміряти температуру. Це процедура, якої мають дотриматися ніжинці, перш ніж зайти на міський ринок. Його роботу відновили через 2 дні після того, як профільна міська комісія заборонила його діяльність. Як працівники ринку виконують профілактичні заходи під час карантину бачила Аліна Клименко, повідомляє suspilne.media.

Потрапити на ринок у Ніжині можна лише в масці і після того, як поміряють температуру.

За кілька годин роботи Олена Шевченко «розвернула» 5 людей-термометр показав температуру вище 37 градусів. Такі умови висунула міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій аби дозволити підприємцям знову відкрити торгові майданчики на ринку.

«Зверталися всі, ходили до мерії. Наше керівництво ринку пішло нам на зустріч, тому що сидіти вдома ви самі розумієте. Немає скупчення як в супермаркетах. В маркет запускають по 2-4, а на ринку це дуже зручно», - каже продавчиня Ольга Риженко.

Директорка ніжинського центрального ринку Ольга Галіч розповідає: «Прийняте рішення про надання дозволу щодо торгівлі продовольчими товарами, засобами гігієни, кормами. Дане рішення комісія прийняла, висунула ряд умов: масочний режим - забезпечення всіх працівників масками, рукавичками; дотримання дистанції; допуск в торговий зал відвідувачів з розрахунку один відвідувач на 10 кв. метрів».

Як під навісами, так і в стінах павільйонів збільшили відстані між торговими столами. Увесь товар відтепер має бути фасованим в поліетилен. У приміщенні м’ясного павільйону може знаходитися не більше 15 людей. Кожну годину підлогу миють із дезинфікуючими засобами.

«Працювати ж треба, дома сидіти теж не вихід. Це дуже добре що нам дозволили працювати. Ми раді, хоча б так. По-троху, але можна. Ми ж все таки оберігаємося і рукавички, і маски, і плівкою - все у нас є», - говорить продавчиня Олена Колоша.

«Я намагаюся, щоб покупець на відстані від мене стояв, не наближуюся до нього ніколи. Якщо стоїть і в нього спала маска, я обов’язково скажу "вдягніть будь ласка маску". І дезінфекція, через 2 години ходжу дезінфікувати ручки обов’язково».

«Ми зробили плівочку, працюємо в рукавичках, масочках , дезинфікуючі засоби є. Он відро стоїть приготоване. Кожні 2 години робимо дезинфекцію», - каже продавчиня Ольга Риженко.

Вона каже, покупців нині поменшало. Самі ніжинці на відкриття ринку відреагували так.

Анатолій Уманець: «Добре, можна купити продукти. До цього магазини, черги, дистанція. Тут трохи простіше і вибір більший».

Яна Богачова: «В мене дитина магазинного молока не п’є, лише домашнє. На магазинне в неї алергія. Іншого варіанту в мене немає».

Після завершення робочого дня, плитку на ринку повинні обробити дезрозчинами. А зранку і всі торгові столи.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: