Завантаження ...
banner

Про захворюваність у Ніжині і використані експрес-тести

На розширеній оперативній нараді інформацію щодо захворюваності на ГРВІ надав генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко. Повідомляє mynizhyn.com. За минулий

лікарня, захворюваність, експрес-тести, коронавірус

На розширеній оперативній нараді інформацію щодо захворюваності на ГРВІ надав генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко. Повідомляє mynizhyn.com.

За минулий тиждень на гострі респіраторні вірусні інфекції у Ніжині захворіло 180 осіб - це на 135 випадків менше за попередній тиждень. Із них захворідо 52 дитини і 128 дорослих. Хворіють найчастіше діти від 0 до 14 років, а дорослі - від 30 до 60 років.

Інекційна захворюваність по іншим хворобам за тиждень:

- вітряна віспа - 4 дітей;
- скарлатина - 1 дитина.

3 квітня до інфекційного відділення у Ніжині було госпіталізовано людину з ГРВІ і бронхопневмонією. Лабораторно тест на коронавірус показав негативний результат. Ця людина з міста Носівки, де їй також робили тести - вони всі були негативними.

У Чернігівській області зафіксовано 7 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, у Ніжині - жодного. 

Зазначимо, що у Ніжинській центральній лікарні є 14 тестів на грип і 245 експрес-тестів на коронавірус. Нагадаємо, що лікарня отримала 250 тестів, тобто за весь цей час було використано 5 тестів на COVID-19.

Як зазначив на нараді 
представник Ніжинського міськрайонного відділу ДУ "Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Степаненко В. карантинні заходи дають результат, адже захворюваність у Ніжині мешна від рівня епідпорогу на 70%. Також було зазначено, що 95-97% прибулих із-за кордону дають правдиву інформацію про своє місце проживання, але є і такі, що свідомо вказують неправдиві дані. 

Читайте також: 
Скільки людей у Ніжині перебувають на самоізоляції?
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: