Завантаження ...
banner

Найстарші пенсіонери Чернігівщини отримають компенсації

Із 1 квітня цього року пенсіонерам, яким виповнилося 80 років, буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 500 гривень. Це рішення було прийнято Кабінетом Міністрів України. На Чернігівщині такі виплати отримають

пенсіонери, компенсації

Із 1 квітня цього року пенсіонерам, яким виповнилося 80 років, буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 500 гривень.  Це рішення було прийнято Кабінетом Міністрів України. 

На Чернігівщині такі виплати отримають майже 50 тисяч пенсіонерів вказаного віку, у яких пенсія не перевищує розмір середньої заробітної плати за 2019 рік, яка становить 9.2 тисячі гривень. Тим пенсіонерам, кому 80 років виповниться після 1 квітня 2020 року, щомісячна компенсація буде встановлюватись з дати досягнення такого віку.

Крім того, якщо пенсіонер віком старше 80 років має не менше 25 років (для жінок — 20 років) страхового стажу й отримує пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», то після встановлення доплати розмір пенсії не може бути нижче як 2,6 тисячі гривень.

Виплати здійснюватимуться з 7 квітня поточного року.

Також у квітні Пенсійний фонд має забезпечити проведення виплати одноразової грошової допомоги — тисячу гривень — громадянам, пенсія яких не перевищує п’ять тисяч.

За інформацією  Міністерства соціальної політики України та Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: