Завантаження ...
banner

Ніжинська міськлікарня просить кошти на засоби для лікування хворих на коронавірус

7 квітня відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету під головуванням Володимира Мамедова

бюджетна комісія, проекти рішень, кошти

7 квітня відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету під головуванням Володимира Мамедова, повідомляє nizhynrada.

На засідання винесені проекти рішень:

1.Про внесення змін до додатку №8 рішення Ніжинської міської ради від 24 грудня 2019 року №7-65/2019 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2020 рік».

2.Про внесення змін до п.1 рішення Ніжинської міської ради від 25 березня 2020 року №9-70/2020 «Про зменшення орендної плати орендарям об’єктів комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади на період карантину, спричиненого коронавірусом COVID-19».

3.Про внесення змін до рішення міської ради VІІ скликання від 24 грудня 2019 року № 8-65/2019 «Про бюджет Ніжинської міської об’єднаної  територіальної громади на 2020 рік».

4.Про затвердження плану фінансування будівництва на 2020-2022 роки по об’єкту: «Будівництво міського кладовища на території Кунашівської сільської ради, Ніжинського району».

У ході засідання генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко звернувся до членів комісії з питанням щодо виділення додаткових коштів на потреби міської лікарні, в тому числі на медичні засоби для лікування хворих на коронавірус. 

Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що за словами міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, лікування хворих середнього та важкого ступенів в стаціонарі буде здійснюватися за рахунок держави. Але процес внесення змін до державного бюджету Верховною Радою потребує часу. Тому міській раді потрібно виділяти кошти на сформорвану потребу в медичних препаратах. Адже міська лікарня повинна вже бути готовою до лікування хворих на коронавірус і не чекати поки надійдуть державні кошти.

У «різному» комісія розглянула лист відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи стосовно виділення коштів на виготовлення, облаштування та організацію роботи 5 контрольно-пропускних пунктів, на виконання заходів по подоланню наслідків небезпечної інфекційної хвороби коронавірусу, в разі її можливого поширення на територію Ніжинської міської ОТГ. 

Всі питання порядку денного були детально розглянуті та підтримані комісією, а також рекомендовані на розгляд чергового пленарного засідання.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи 
та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: