Завантаження ...
banner

Кому Ніжинська міська рада надала одноразову матеріальну допомогу?

На засіданні виконавчого комітету рорзглянули два таких рішення "Про надання одноразової матеріальної допомоги" і "Про надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО і ООС на реабілітацію".Повідомляє mynizhyn.com

матеріальна допомога, особи з інвалідністю, учасники АТО

На засіданні виконавчого комітету рорзглянули два таких рішення "Про надання одноразової матеріальної допомоги" і "Про надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО і ООС на реабілітацію".

Повідомляє mynizhyn.com.

Щодо першого рішення, то одноразову матеріальну допомогу в розмірі 2 тис. грн отримає 6 осіб з інвалідністю. Як розповіли на засіданні виконавчого комітету, це люди з інвалідністю I групи, які проходять курс гемодіалізу і не мають зараз змоги доїхати на маршрутці до лікарні, через те що громадський транспорт не працює. Гроші виділили, аби підтримати людей і допомогти їм з транспортом до лікарні.

Згідно з другим рішенням, 54 учасники АТО і ООС отримають по 10 тис. грн. Загальна сума виплати через міську програму "Турбота" складає 540 тис. грн. Таку суму затвердили депутати на сесії міськради. Як зауважив Анатолій Лінник, щоб всім ніжинським учасникам АТО і ООС виплатити цю одноразову матеріальну допомогу потрібно 5 млн. 700 тис. грн. Всі мають право отримати дану виплату і її планується здійснити протягом трьох років. У виконавчий комітет продовжують надходити заяви на отримання одноразової матеріальної допомоги, надійшло ще близько 20 заяв. Наступні виплати одноразової допомоги учасникам АТО і ООС здійснять тоді, коли у міському бюджеті будуть на це кошти.

Громадська активістка Лора Жукова зауважили, що якщо гроші надаються на реабілітацію, то має бути визначена відповідна установа і термін реабілітації, де учасники АТО і ОСС мають її проходити. На це заступник міського голови Ігор Алєксєєнко відповів, що таку послугу надає управління соцзахисту і в минулому році реабілітацію пройшли 105 уасників АТО і ООС з Ніжина. Але цією послугою скористалися не всі і багато хто не виявляє бажання. Ініціатива виплати, яку сьогодні подали на розгляд виконкому йде від депутатів міськради і яким чином будуть витрачені ці кошти учасниками АТО у міськради не має повноважень перевіряти.

Ключове слово у цьому рішенні не реабілітація, а надання одноразової матеріальної допомоги, як зауважив Ігор Алєксєєнко. Формувала списки на виплату громадська організація.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: