Завантаження ...
banner
banner

Директор одного з підприємств Ніжина підозрюється у привласненні бюджетних коштів

Ніжинською місцевою прокуратурою директору одного із товариств з обмеженою відповідальністю м. Ніжина повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України, а

директор, кошти, привласнення, прокуратура

Ніжинською місцевою прокуратурою директору одного із товариств з обмеженою відповідальністю м. Ніжина  повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України, а саме: у видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах.  

 За даними слідства, посадовець за попередньою змовою з начальником одного із комунальних підприємств м. Ніжина, шляхом внесення до офіційних документів – актів КБ-2в та КБ-3 завідомо неправдивих відомостей  щодо обсягів та вартості виконаних будівельних робіт, заволодів бюджетними коштами у сумі майже 300 тисяч грн., виділеними з міського бюджету м. Ніжина на виконання робіт з реконструкції футбольного поля Ніжинської дитячо-юнацької спортивної школи.

За вказаний злочин законом передбачено покарання за ч. 4 ст. 191 КК України у виді позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. За ч. 1 ст. 366 КК України у виді штрафу до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Інформацію mynizhyn.com надала Ніжинська місцева прокуратура
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: