Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині чоловіка засудили за неправдиві свідчення у судді

Прокурорами Ніжинської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення в суді за ч. 1 ст. 384 КК України, відносно 24 річного мешканця одного із сіл Ніжинського району за завідомо неправдиве показання як свідка

чоловік, суд, показання, брехня, прокуратура

Прокурорами Ніжинської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення в суді  за ч. 1 ст. 384 КК України, відносно 24-річного мешканця одного із сіл Ніжинського району за завідомо неправдиве показання як свідка наданих суду.

Під час досудового розслідування встановлено, що останній, будучи допитаним у якості свідка в суді  під час розгляду кримінальної справи, відповідно до ст. 352 КПК України дав присягу говорити суду правду та лише правду та будучи попереджений про кримінальну відповідальність за ст. 384 КК України, діючи на користь своєї знайомої, з метою уникнення останньою кримінальної відповідальності надав суду завідомо неправдиве показання, які виключають причетність його знайомої до вчинення злочинів. 

Підозрюваний під час досудового розслідування повністю визнав свою винуватість у зазначеному діянні, у зв’язку з чим, з ним укладено угоду про визнання винуватості та направлено до суду для розгляду.

Наразі судом ухвалено вирок, яким затверджено угоду та зловмиснику призначено покарання за ч. 1 ст. 384 КК України  у виді 1 року обмеження волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком строк 1 рік.

Інформацію mynizhyn.com надала Ніжинська місцева прокуратура
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: