Завантаження ...
banner
banner

Інноваційний шлях до вирішення проблем з палінням і пожежами

Ніжин обрано у проект "Не пали-компостуй". Про це у мережі Фейсбук повідомляє Ніжин Інвестиційний з посиланням на ULEAD Чернігівський регіональний офіс. Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН в Україні разом із Центром

Ніжин обрано у проект "Не пали-компостуй". Про це у мережі Фейсбук повідомляє Ніжин Інвестиційний з посиланням на ULEAD Чернігівський регіональний офіс.

Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН в Україні разом із Центром розвитку інновацій запускають проєкт-челендж для відповідальних громад, які прагнуть ефективно запобігати випалюванню стерні, опалого листя, органічних та інших садових і сільськогосподарських відходів у своїх спільнотах, інформує ua.undp.org.
 
Щороку в Україні відбувається понад 56 тисяч пожеж у природних екосистемах та на  відкритих територіях, як свідчать дані Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Це завдає мільярдних збитків, забруднює повітря, знищує цілі екосистеми та забирає життя людей. У 2019 році непрямі збитки від пожеж в екосистемах склали близько 3,4 млрд грн; загинуло 84 людини. 
 
Таку серйозну проблему неможливо подолати лише штрафами – необхідно шукати інноваційні шляхи її вирішення.
 
Ніжинська громада (Ніжинська міська рада) долучилася до проєкту-челенджу #НепалиКомпостуй, який реалізується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні спільно з Центр Розвитку Інновацій - Center for Innovations Development.
 
150+ громад із усієї України вже долучилися до ініціативи.
 
Також проєкт вже отримав підтримку від Міністерство енергетики та захисту довкілля України.
 
Вступай у групу еко-свідомих та активних громад для вирішення проблеми зі спалюванням стерні, трави й опалого листя та обміну досвідом компостування - https://www.facebook.com/groups/dont.burn/?fref=mentions&__tn__=KH-R .
 
Більше про проєкт: ua.undp.org

Центральне фото з мережі

Ніжин, проект, челендж, громади, #НепалиКомпостуй
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: