Завантаження ...
banner
banner

Як немовлятам у Ніжині перевіряють слух

Нещодавно КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» придбав за кошти місцевого бюджету дороговартісний апарат отоакустичної емісії для скринінгу слуху у новонароджених. Тест отоакустичної емісії – об’єктивний критерій, який вимірює функції волоскових

слух, апарат, новонароджені, пологовий будинок

Нещодавно КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» придбав за кошти місцевого бюджету дороговартісний апарат отоакустичної емісії для скринінгу слуху у новонароджених. Тест отоакустичної емісії – об’єктивний критерій, який вимірює функції волоскових клітин у внутрішньому вусі.

Раніше ми писали: Єдиний на область апарат для вимірювання слуху – відтепер у Ніжинському пологовому

Це сучасний неінвазивний тест, який являє собою подачу в вухо серії звукових сигналів через модуль, вставлений у вушний канал. Зонд містить гучномовець, генеруючий звуки та мікрофон, який вимірює акустичну відповідь серединного вуха, що передається в зовнішній слуховий прохід. Отриманий звук, який уловлюється мікрофоном, оцифровується і обробляється.

Тест триває всього 2 секунди на одне вухо, є одним з найбільш безпечних об’єктивних методів дослідження глухоти і дає точні результати.

Процедура безболісна, не потребує додаткової підготовки, підходить для діагностування слуху на ранній стадії розвитку туговухості у всіх вікових групах.

Діти, в яких виявлені відхилення при тестуванні направляються до дитячого сурдолога в Чернігівську обласну дитячу лікарню, в якій, до речі, подібного апарату немає.

КНП "Ніжинський міський пологовий будинок" 

слух, апарат, новонароджені, пологовий будинок
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: