Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські бібліотекарі: «Ми живемо в Facebook і YouTube»

Бібліотеки ще залишаються на карантині, обслуговуванння читачів призупинено, але їхні працівники не сидять склавши руки. Робота кипить в режимі онлайн. Про те, як і чим живуть вони сьогодні, журналістам сайту

бібліотеки, книжкові виставки, дезінфекція книжок

Бібліотеки  ще залишаються на карантині, обслуговуванння читачів призупинено, але їхні працівники не сидять склавши руки. Робота кипить в режимі онлайн. Про те, як і чим живуть вони сьогодні, журналістам сайту mynizhyn.com розповіла бібліотекар абонементу центральної міської бібліотеки Наталія Старінко.

– Розкажіть, як працюється онлайн?

– Працюємо наповну. Читачів знайомлять з віртуальними книжковими виставками: "Скарбниці світового мистецтва" (до Міжнародного Дня музеїв), "У квітів ніжний аромат", "В книжковій пам'яті-миттєвості війни"(до 9 травня). "Романи любовні", "Читай. Класика світова" та ін. Робимо й відеорекомендації літератури (як до Дня матері).
 
До Дня Європи наша бібліотека отримала книги від Представництва Європейського Союзу в Україні

А бібліограф Любов Гусева постійно публікує там сторінки "Календаря знаменних і пам'ятних дат Ніжина на 2020 рік", присвячені видатним ніжинцям.

Спільнота соцмережі Facebook ознайомилася з відеопрезентаціями: до Дня Ніжина, "Ніжин-місто церков", " Ніжин у світовій художній літературі". Директор О. Є.Єкименко виставляла у Facebook відеовиступи учасників літературного марафону "Ніжин-колиска Корифеїв". Провідний бібліограф читального залу ЦБ Любов Гусева підготувала до Дня Ніжина інформаційний дайджест "Почесні громадяни Ніжина". А до 9 травня- бібліографічний нарис "Імена героїв-земляків пам'ятаємо".

– Чим іще займаєтесь?

– Доводимо до кінця інвентаризацію бібліотечного фонду, переводимо фонд з ББК на УДК. А це означає іншу розстановку книг по відділам. Хоч наразі призупинено соціокультурне обслуговування користувачів, ми активно працюємо у Facebook, YouTube.

Там багато наших читачів різного віку. Таке відчуття, що ми там вже живемо.. Щоб не підчепити Covid-19 ми дотримуємося санітарно-гігієнічних норм. У всіх є свої маски, рукавички, антисептики. 

– Коли все таки відкриють бібліотеки, яким чином плануєте проводити дезінфекцію книжок?

– Як сказав Андрій Подорван, заступник голови облдержадміністрації, відповідь на питання: як проводити дезінфекцію книг, ніхто не знає. Від МОЗ відповіді немає. "Ми звернулися з листом до МОЗ і чекаємо роз'яснення від Міністерства культури,"- каже А. Подорван.

Спілкувалася Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: