Завантаження ...
banner

Захворюваність на туберкульоз у Ніжині та районі – статистика лякає

Викликає занепокоєння ріст захворюваності на активний туберкульоз легень серед населення Ніжина. З початку 2020 року майже вдвічі збільшилась захворюваність на туберкульоз. Про це пише sanepidem.ucoz.com. Зареєстровано

туберкульоз, хворі, Ніжин та район

Викликає занепокоєння ріст захворюваності на активний туберкульоз легень серед населення Ніжина. З початку 2020 року майже вдвічі збільшилась захворюваність на туберкульоз. Про це пише sanepidem.ucoz.com.

Зареєстровано 14 випадків захворювання (інтенсивний показник 21,0 на 100 тис. населення), за аналогічний період 2019 року – 8 випадків туберкульозу органів дихання. Соціальна структура осіб, що захворіли на туберкульоз – 2 робітники, 8 – непрацюючі особи працездатного віку, 3 пенсіонера та 1 медичний працівник

З метою своєчасної діагностики захворювання на туберкульоз серед населення м. Ніжин лікувальною мережею за 4 місяці 2020 року проведено:

флюорографічно обстежено  дорослого населення – 7195 осіб, що становить  24,1%  до річного плану;
флюорографічно обстежено  підлітків – 329 осіб, що становить 20,6% до річного плану;
туберкулінодіагностику проведено - 423 особам, що становить 5,5% до річного плану.

На даний час, в зв’язку з закриттям Ніжинського протитуберкульозного диспансеру, залишається не вирішеним питання організації надання медичної допомоги хворим на туберкульоз, організація та контроль проведення флюорографічного обстеження та туберкулінодіагностики у дітей.

Читайте по темі Ніжинський тубдиспансер закрили, спеціалісти шукають роботу, а як з хворими?

Що стосується Ніжинського району, то за 4 місяці 2020 року зареєстровано 4 випадки захворювання на вперше діагностований туберкульоз легень,  з них 3 – з мікобактеріовиділенням, інтенсивний показник 15,3 на 100 тис. населення, за аналогічний період 2019 року – 3 випадки захворювання,  інтенсивний показник 10,6 на 100 тис. населення. Серед захворілих 2 пенсіонери та 2 непрацюючі особи працездатного віку.

З метою своєчасної діагностики захворювання на туберкульоз серед населення Ніжинського району лікувальною мережею  з початку  2020 року проведено:

флюорографічно обстежено дорослого населення – 1555 осіб, що становить  14,0 % до річного плану;
флюорографічно обстежено  підлітків –  47 осіб, що становить 11,8%  до річного плану;
проба Манту  проведена 15 особам, що становить 0,8% до річного плану.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: