Завантаження ...
banner

Деякі перукарні в Ніжині працюють без деззасобів, масок та рукавичок

19 та 21 травня міська комісія по контролю за дотриманням карантинних вимог та обмежень вкотре провела перевірки дотримання суб'єктами господарювання, яким стало дозволено поновити свою діяльність на другому етапі послаблення

робоча група, перевірки, порушення

19 та 21 травня міська комісія по контролю за дотриманням карантинних вимог та обмежень вкотре провела перевірки дотримання суб'єктами господарювання, яким стало дозволено поновити свою діяльність на другому етапі послаблення карантинних обмежень, карантинних вимог, інформує nizhynrada

Крім того, відповідно до окремих рекомендацій Головного Управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області було перевірено заклади медико-соціального та соціального захисту населення, розташовані на території міста: центр соціально-психологічної реабілітації дітей, територіальний центр соціального обслуговування, КЗ "Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування " та Ніжинський дитячий будинок-інтернат.

Зазначимо, що закладами соціальної сфери було вжито максимальних заходів по виконанню вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України. Цією роботою робоча група була задоволена.

Стосовно СГД, які дозволили собі відкритися після 11 травня, то тут картина дещо інша і вона засмучує. Як вже зазначалося, після 11 травня відкрилися практично усі заклади торгівлі непродовольчими товарами, стоматологія, перукарні та заклади побутового обслуговування населення. Заклади двох останніх позицій турбують на сьогодні найбільше.

У робочої групи склалося враження, що при відкритті швейних майстерень і особливо перукарень їх власники взагалі не читали рекомендацій головного державного санітарного лікаря України від 09 травня 2020 року (постанова № 20) і в більшості своїй не попіклувалися про основне у цих рекомендаціях - безпека самих надавачів послуг та їх клієнтів: власниками деяких перукарень досі так і не придбано належних деззасобів, перукарі дозволяють собі перебувати без масок та рукавичок, заходи по дезинфекції інструментарію та приміщень належно не проводяться.

Попередньо, до наміру відкритися, власники не зверталися за консультаціями до Держпродспоживслужби, а відкрилися "за власним баченням".

Виходячи з цього, працівники поліції змушені були виписувати попередження двом перукарням практично у центральній частині міста. У разі, якщо вимоги Держпродспоживслужби та робочої групи не будуть виконані власниками цих закладів, поліціянти вже будуть складати адмінпротоколи, що, звісно, потягне за собою штрафні санкції на порушників від 34000 грн.

Закладам побутового обслуговування рекомендуємо звернути увагу на недопустимість скупчення клієнтів та їх дистанціювання.

Вкотре хочемо наголосити, що всі люди дорослі і мають розуміти, що для нормального функціонування власного бізнесу (який і так майже 2 місяці був "заморожений") необхідно увімкнути відповідальність та свідомість та працювати так, як це рекомендують відповідні контролюючі органи. Вже все за вас документально прописано, нічого не треба домислювати - лише читай та виконуй.

Робоча група не буде 24 години на добу їздити по місту, роз'яснюючи СГД вимоги роботи в умовах карантину, навіть і послабленого. Вимоги не послаблюються, а суворішають. 

На кону - здоров'я та життя кожного з нас.

За інформацією відділу з благоустрою, 
роботи з органами самоорганізації населення 
та взаємодії з правоохоронними органами

Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: