Завантаження ...
banner

Де у Ніжині тестуватимуть на ВІЛ і гепатит С?

Центр громадського здоров’я розробив мапу медичних установ, де громадян тестуватимуть на ВІЛ і гепатит С (ВГC). На Чернігівщині таких закладів визначено 14. До цього переліку увійшли: НКП “Чернігівська міська лікарня № 2” ЧМР

 ВІЛ, гепатит С, тестування

Центр громадського здоров’я розробив мапу медичних установ, де громадян тестуватимуть на ВІЛ і гепатит С (ВГC). 

На Чернігівщині таких закладів визначено 14, серед них – КНП "Ніжинська ЦРЛ" (районна лікарня) та КНП "Ніжинська ЦМЛ ім. Миколи Галицького" (міськлікарня).

Тестування проводитимуть серед груп населення, які мають підвищений ризик інфікування. Це люди, які вживають наркотики ін’єкційно, чоловіки з нетрадиційною орієнтацією, секс-працівники і працівниці, партнери людей, які живуть із ВІЛ, трансгендери, реципієнти крові, прооперовані громадяни, люди із клінічними ознаками гепатиту C (жовтяниця, підвищення рівня печінкових ферментів, гепатоспленомегалія тощо) та позитивним результатом скринінгу на ВІЛ.

У разі виявлення моноінфекції ВГС пацієнти можуть звернутися до інфекціоніста за місцем проживання для підтвердження діагнозу, реєстрації й отримати лікування за державною програмою.

Також Центр громадського здоров’я створив ще одну мапу, де можна ознайомитись із закладами, серед яких розподілено закуплені державою препарати для лікування від ВГC.

За матеріалами cheline
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: