Завантаження ...
banner

Чи зачепить Ніжин масова вакцинація проти грипу?

"В Україні необхідна масова вакцинація від грипу, щоб уникнути восени можливих одночасних спалахів цієї хвороби та COVID-19. Таку думку висловив в інтерв’ю РБК-Україна заступник міністра охорони здоров’я, головний державний

вакцинація, грип, О. Костирко

"В Україні необхідна масова вакцинація від грипу, щоб уникнути восени можливих одночасних спалахів цієї хвороби та COVID-19. Таку думку висловив в інтерв’ю РБК-Україна заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко", повідомляє 5minutes.biz.uaВін також додав, що вакцинацію від грипу в 2020 році очікують уже в липні.

Журналісти mynizhyn.com поцікавилися у гендиректора Ніжинської центральної міськлікарні Олександра Костирка, яка його думка з цього приводу.

"Неоднозначна, – зазначив О. Костирко. – Розмови про такого роду вакцинації точаться вже давно, але ж така вакцина ще не є опробованою. У національному календарі щеплень її немає, а робили її за бажанням.

Питання специфічне, адже вірус грипу мутує. Це не кір і не правець, які вивчені століттями. Люди взагалі по-різному ставляться до щеплень, скажу більше, навіть у нашій медичній спільноті є досвідчені лікарі, які проти такої вакцинації. 

Буде наказ, то будемо виновувати, але яка буде реакція населення – невідомо".

Валентина Пильник
Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: